Иво Димчев за обвиненията в зараза с ХИВ: На терапия съм от 15 години и в тялото ми няма вирус

Иво Димчев за обвиненията в зараза с ХИВ: На терапия съм от 15 години и в тялото ми няма вирус

Сподели

Артистът Иво Димчев излезе с официална позиция по повод писанията, че е прехвърлил ХИВ вируса на доста от завоеванията си. „В някои български медии циркулира невероятната  “информация”, че съм заразил с ХИВ 76 човека в България. И бройката дори непрекъснато растяла.“, пише певецът и хореограф в изявление до медиите.

„Първо, аз съм на терапия от 15 години и практически не мога да заразя абсолютно никой.

Второ, в Медицинска академия-гр.София се съхраняват всички мои изследвания за 10 години назад и по всяко време може да се докаже постоянната липса на вирус в моето тяло. Всичките ми партньори са били и са без ХИВ.“

Димчев е категоричен, че всеки, който разпространява клевети за здравето му, ще се срещне с адвокатският му екип.

В момента изпълнителят на „Баница“ е на международно лятно турне.

На 16 и 17 юни той ще гастролира в Кьолн, Германия, на 20 и 21 юни ще пее в Люксембург, на 27 юни ще играе във Висбаден, Германия. На 30 юни Димчев ще бъде в Ню Йорк, на 5 юли ще зарадва феновете си в Сан Франциско. А на 14 юли ще е специален гост на фестивала Danzo в гр.Болцано, Италия. Със своя „Селфи концерт“ той ще бъде част и от феста „ИмПулсТанц“ на 28 и 30 юли във Виена. Българската публика ще може да се срещне с Иво Димчев единствено на 9 юли в гр.Пловдив.

Артистът ще се завърне в България през август, когато се очаква да се снима в трети сезон на сериала „Съни Бийч“ по bTV.

Димчев ще има интересна и колоритна роля в популярната поредица. Тази есен му предстои да открие и първа самостоятелна изложба в галерия „Доза“ с печатни портрети на хора, които го вдъхновяват. От години Иво твори автопортрети, които подписва със специален печат и телефонния си номер.

Преди да замине на лятното си турне, изпълнителят засне и провокативно видео без да има песен. „Един ден реших да снимам една идея за клип. Фотосесия на една истинска дива и нейният фотограф на различни локации в града. Мислех си, че идеята ще пасне на някоя от моите песни, защото аз имам много такива без видеоклип. След това

седнах да гледам суровия материал и си пусках различни парчета, но се оказа че нито едно не пасва напълно.

И така написах парче за фотографите, в което възпявам ролята на тази професия“, споделя  ексцентричния музикант.

Новата му песен се нарича Shot и е на ангийски. За първи път той я изпява на концерта си в Берлин, където се възприема много добре от публиката. Изпълнителят вече работи и по нова песен, която ще е посветена на Елтън Джон. „Като малък бях луд фен на сър Елтън Джон. Мисля, че  сега е точното време да му посветя една песен. Тя ще бъде част от мюзикъка ми In Hell With Jesus“, споделя Иво.

 

Фотокредит: Личен архив

Актуално

Избрано за вас