Приключи летния театрален форум „Да изгубиш себе си“ в Габрово

Приключи летния театрален форум „Да изгубиш себе си“ в Габрово

Сподели

С финален показ на резултатите от ателието „Да изгубиш себе си“ приключи второто издание на Летен театрален форум в Габрово. На 10-и юли от 19 ч. в Драматичен театър „Рачо Стоянов“, се състоя представянето на 10-дневната работа на творческия екип. Част от форума бяха Веселка Кунчева (режисьор), Мариета Голомехова (сценограф), Милен Апостолов (композитор) и Явор Кунчев (хореограф). От 1-и юли те работиха заедно с актьорите от трупата на театъра, както и със селектирани артисти, кандидатствали за участие.

Фото кредит: Драматичен театър „Рачо Стоянов“

Темата на ателието „Да изгубиш себе си“ е вдъхновена от романа на Оскар Уайлд „Портретът на Дориан Грей“. Във форума взеха участие актьорите от трупата на Габровския театър. Сред тях бяха Таня Йоргова, Поля Йорданова, Надежда Петкова, Магдалена Славчева, Любен Попов и др. Както и селектираните участници: Яна Зайкова, Ангела Кънева, Благовест Мицев, Богдан Казанджиев, Елена Траянова и др.

През октомври ще започнат репетиции на спектакъл по романа “Портретът на Дориан Грей”

През октомври творческият екип на Веселка Кунчева, актьори от Драматичен театър – Габрово и част от артистите, участвали във форума, ще започнат репетиции на спектакъл по романа “Портретът на Дориан Грей”. Очаква се премиерата да бъде в края на 2023 година.

По време на 10-дневното събитие участниците работиха в два 4-часови уъркшопа с художествената гимнастичка Елизабет Паисиева и полския театрал Марек Кошчилек.

Милица Гладнишка бе част от творческите вечери / Фото кредит: Драматичен театър „Рачо Стоянов“

Деси и Емо Йорданови от „Малка театрална компания“ – Габрово проведоха и няколко творчески вечери с обмяна на опит, творчески идеи и професионални проблеми. Участие в тях взеха Димитър Иванов – Капитана, Радина Думанян, Милица Гладнишка, Иван Велчев и Николай Воденичаров – Никеца.

Второто издание на летния театрален форум се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“.

Актуално

Избрано за вас