Албена Михова пресяла приятелите си след тежка операция

Албена Михова пресяла приятелите си след тежка операция

Сподели

Една от най-обичаните комедийни актриси у нас – Албена Михова, пресяла приятелите си след тежка операция на тазобедрената става. „Тогава разбрах на кой му пука за мен. Много малко хора звъннаха да питам как съм, имам ли нужда от нещо.“, сподели за NOVA тя. „Някои ми звъннаха да се видим. Рекох им „Ми аз не мога да ходя, бе! Нали ти казвах преди месец, че влизам за операция.“ Те забравят, всеки е в неговия си филм и живее бързо, за което на никой не се сърдя. Но си ги пресях хората. Основно сина ми се грижеше за мен и снахата.“

Синът на Албена е най-голямата й гордост в момента. Мартин е на 23 години и е трето поколение актьор.

Идвал да помага периодично в школата на майка си. Първоначално като момче за всичко, а в последствие и като актьор по заместване. В момента играе в трупата на Сатиричния театър.

Самата Албена идва от семейство на актьори, но е искала да стане детски учител. И това завършва. „Но работих само един месец като педагог. Влязох в детската градина, ми те децата спят следобед. А аз какво да правя? То се оказа много скучно. Отидох в НАТФИЗ“., спомня си Михова.

Качествата си на педагог и авторитет в професията обаче проявява и до днес в актьорската си школа за таланти от различни възрасти.

Гордее се, че вече е „произвела деца, които се развиват успешно“.

Звездата от продукции като „Шоуто на Слави“ и „Пълна лудница“ е имала изключително тежко детство. На 13 губи майка си, а на 14 – баща си. Нейни настойници стават близко съседско семейство. Те й дават смисъл и бъдеще.

„С техните две деца – момче и момиче, и до днес даваме всичко един за друг. Говорим си на „брат ми“, „сестра ми“. Много съм им благодарна.“, откровена е актрисата. Тежката загуба тя преодолява и благодарение на младостта си. „Ако ми се беше случило на 19 години, или в по-зряла възраст, сигурно щях да изпадна в криза и в други крайности. Но на тази възраст, между дете и тийнейджър, просто влязох в боя. Започнах да се справям.“

Когато губи баща си, влиза за операция от апендицит. Възстановява се трудно, за да се върне в училище.

Пали три пъти апартамента, докато се научи да готви и да живее самостоятелно.
„Развих се добре, никога не съм била лошо момиче. Изкарах си образованието и си хванах хляба в ръка.“, казва Михова.

В момента тя е част от трупата на Сатирата в София. Сравненията с Татяна Лолова и Стоянка Мутафова я ласкаят. „Това са големи хора, с огромно натрупване от опит, с толкова изиграни роли. Дали са ни основата в актьорството.“, откровена е Албена. „И въпреки това оставаха супер земни като общуване. От тях трябва да се учат съвремнниците ни в бранша, дето правят по една роля и вече са хванали клона.

Една роля пролет не прави.

Имам 25 години опит зад гърба си като актьор и имам още много да уча. Каквото знам, предавам на децата в школата си.“

Актуално

Избрано за вас