Кулинарни инсталации от Иво Димчев в „Черешката на тортата“: дъвкана баница и салата с вериги

Колоритният артист Иво Димчев ще закрие първата седмица от новия сезон на „Черешката на тортата“ с меню със садо-мазо елементи и откровена самоирония. Салата с вериги, дъвкана баница (кореспондираща с едноименният му хит) и смразяващи агнешки главички са само част от кулинарните инсталации на музиканта в шоуто на NOVA.

В понеделник от 20 ч зрителите ще надникнат в дома на Александър Балкански в с. Касилаг.

Трапезата ще бъде заредена с пикантни нотки, а основното ястие ще бъде нестандартно – джолан с ябълки и праз

Художникът ще включи в готвенето и тежката артилерия в лицето на жена си, но кой от двама им ще се ориентира по-бързо в кухнята? Каква роля играе вдъхновението в изкуството? Къде е мястото му в България и защо по време на вечерята участниците ще решат да не използват покривки през цялата седмица?

Стил и класа ще предложи бизнесдамата Ивет Григорова във вторник. Гордата майка на актрисата Луиза Григорова ще приготви нискокалорична вечеря с балансиран италиански привкус. Ивет ще се погрижи храната да изглежда по най-добрия начин, защото обича красивото и държи всичко да бъде естетически издържано.

Тя ще разкаже за любопитния начин, по който е започнал пътят й в модните агенции,

а след това ще внесе смут сред гостите с една от изненадите си. Типично в свой стил пък Иво Димчев ще опита да съблече предразсъдъците на компанията с провокативни теми на разговор.

В сряда журналистът Филипа Огнянова ще бъде олицетворение на тезата, че добрата подготовка предотвратява провала на представлението. Тя ще се състезава с основното ястие на Александър, като за своя джолан е планирала коренно различна интерпретация. Размахът й в кухнята няма да остане незабелязан от гостите и строгия шеф Манчев.

Станислава Айви, за която кино журналистиката е призвание, също ще отвори богатия си душевен свят за звездната компания. Като един истински пътешественик, Стаси

ще преплете в менюто си международни вкусове, които ще се простират от Ботевград до Мексико.

За да зарадва сетивата на останалите, тя ще жертва себе си, а фотографската й изненада ще предизвика истински фурор. Каква е причината Стаси да започне кореспонденция с тайландски затворници и защо някои гости ще изпаднат в екзистенциални размисли за фалша на банкетната култура, ще стане ясно в четвъртък.

 

Фотокредити: NOVA

Актуално

Избрано за вас