Най-актуалните и стилни прически за лято 2024 г.

Снимка: Pixabay

Най-актуалните и стилни прически за лято 2024 г.

Снимка: Pixabay
Сподели
Искате да бъдете стилни и елегантни? Не намирате подходящи прически това лято? Чудите се как да освежите външния си вид и да се чувствате удобно през горещите дни? Време е да приберете зимните шапки и да направите промяна. Тенденциите в прическите за всеки ден и подстрижките за този сезон са доста интересни. Нека разгледаме най-актуалните от тях.
Италиански боб

Некласическият италиански боб, който обикновено свързваме с Ума Търман в „Убий Бил“ или Катрин Зита-Джоунс в ролята на Велма Кели от „Чикаго“, е особено елегантен този сезон. За дългокосите това може да звучи плашещо, но с опитен стилист могат да се постигнат чудеса. Освен това, тази прическа може да се адаптира добре към всяка текстура на косата и форма на лицето. Независимо дали сте избрали асиметрична и права или къдрава и разрошена прическа, можете да получите целия обем и форма, които желаете.

Снимка: deviantart.com

Най-съвременните тенденции сред звездите в последните месеци показват, че тази прическа е изключително популярна. През пролетта и през това лято виждаме различни интерпретации на италиански боб можете да видите при Селена Гомес, Зендая, Ема Чембърлин и Хейли Бийбър.

Елфски бретон
Терминът „еlfin“ или “елфски“ е измислен от стилиста Джейн Матюс. С бретон, разположен над веждите и по-разчупен вид, прическата създава зашеметяващата илюзия за лятна фея. С тази прическа имате възможност да експериментирате в ежедневието през летните горещини. Например, можете бързо и лесно да оформите небрежен кок или да сплетете никога неостаряващата рибена кост.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Taylor Swift (@taylorswift)

Дългият бретон е запазена марка на певицата Тейлър Суифт. Той приляга перфектно на лицето й. Много други звезди също пробват тази прическа, като избират голямо разнообразие от цветове и оформяне. Например, румънската манекенка Сабина Сокол носи своя бретон разделен на две, както и много други актриси и певици.

Тексаска прическа
Минимализмът изглежда не е в мода това лято. Той е заменен с нещо ново – прическа с много обем и големи гъсти къдрици, наречена „тексаска прическа“.
Тенденцията избухна, когато Бионсе избра да носи този стил за своето голямо появяване на Super Bowl този февруари, което съвпадна с издаването на нейните две нови песни – „Texas Hold ‘Em“ и „16 Carriages“.

Нейният стилист, Нийл Фарина, публикува снимка на косата на Бионсе, носена в небеса, в Instagram с надпис „Super Bowl Texan hair @beyonce“, разкривайки, че е използвал продукти от нейната дългоочаквана нова линия за грижа за косата за създаване на този стил.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Neal Farinah (@nealfarinah)

Тексаската коса е на мода и се свързва с южняшката естетика на голяма, дръзка и подскачаща коса, която е типична за щати като Луизиана, Тенеси, Джорджия и Алабама. Тя излъчва сериозна енергия на каубойския стил и е антитеза на супер-минималистичния външен вид на косата, който доминираше през последното десетилетие.

Тенденцията на тексаската коса възроди интереса ни към стила от 90-те години, но я издига на ново ниво, обогатено с обем, вдъхновено от модата на 70-те и 80-те години.

За да постигнете тази прическа, ключът е да имате известно вертикално издигане от корените, което действа в противовес на гравитацията. Добре и да добавите големи, красиви къдрици, които предлагат обем и движение.

Тази прическа обикновено се стилизира с помощта на голямата четка за коса, за да се постигне желаният резултат.

Ако искате бърз и лесен вариант, има и още един начин, който можете да направите у дома с помощта на горещи ролки и малък гребен. Показвани го дизайнерката Оливия София.

@olivia__sophieRecreating the Texan Hair Trend using @babyliss Thermo Ceramic Rollers 👱🏼‍♀️🤍The volume these have given my hair 😮 Obsessed! Ad♬ TEXAS HOLD ‘EM – Beyoncé

Морски къдрици

Къдриците или вълните не са нова тенденция в косата, но през 2024 г. те са по-разпространени от всякога, особено в платформите на социалните медии като Instagram и TikTok. Те се характеризират със свободни къдрици и прави краища, които създават непринудена и стилна визия. Този тренд е популярен след появата на много известни дами с тази прическа на червения килим на тазгодишната Мет Гала. Лана дел Рей, Джесика Бил, Сара Джесика Паркър и много други позират с тези зашеметяващи вълни.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par SJP (@sarahjessicaparker)

Тенденцията за вълнообразна коса е изключително лесна за постигане с помощта на маша за коса и надежден спрей за текстура. Независимо дали търсите по-стегнати къдрици, свободни вълни или цяла грива с различни текстури, често можете да постигнете желания ефект само с тези две неща.

Те са готови да ви предоставят красиви визии с минимални усилия. Най-доброто от всичко? Естествената, несъвършена и небрежна визия на този стил е универсална както за начинаещи, така и за професионалисти, и често може да ви служи няколко дни през седмицата.

@hunterkailey Replying to @JULIE ØVERLAND;) obsessed with these right now! #heatlesscurls #heatlesswaves #daehair #hairhealth #hairtutorials #mermaidhair #blondehair #healthyhairhabits #hairgoals #healthyblondehair ♬ original sound – hunterkailey

Разрошен кок

Отличната прическа за лятото е свързана с лекота. Прекарването на твърде много време в оформяне и използването на твърде много фиби определено не е за този сезон. За да се възползвате максимално от дългите и топли дни, разрошеният кок е перфектен и много стилен избор.

Стилистът на звездите Люк Хършесън споделя пред Vogue: „Тази прическа притежава усещане за непринуденост и увереност, без да изглежда твърде излъскана.“

Може би един от най-известните разпуснати летни кокове е този на Меган Маркъл, херцогинята на Съсекс, вечерта на сватбения ѝ ден през май 2018 г. „Тя стана известна с този леко разхвърлян кок,“ каза наскоро пред Vogue сватбеният ѝ фризьор Джордж Нортууд за визията, която включваше лек обем в короната на главата, разрошени кичури отпред и несъвършен, но все пак стилен кок отзад.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас