Една опера-мюзикъл за революционен космически кораб

Снимка: БНР

Една опера-мюзикъл за революционен космически кораб

Снимка: БНР
Сподели

Любомир Денев-син премиерно представя своята опера- мюзикъл „Агарта“ в Първо студио на Българското Национално Радио. Действието в сюжета се развива в близкото бъдеще на 2045- та година. В недалечно бъдеще, когато земните ресурси са пред изчерпване и всяка надежда угасва, съпреживейте епична приказка за любов, предателство и борбата за човешкото оцеляване чрез завладяващото пътешествие на персонажите Марк и Мириам.

„Агарта“ е революционен космически кораб,

създаден да спаси човешкия вид. В този мюзикъл се ражда и любов и докато инженерният гений на Марк и обаятелният дух на Мириам се преплитат, чувствата им процъфтяват в свят, който е на ръба на оцеляването. Заедно те разкриват тайните около съдбата на земята, когато спасението сред звездите става несигурно.

В главните роли са

световноизвестната Сара Дейви (позната от The Swingles),

Мейсън Олшавски (изгряваща звезда на Бродуей), Дейвид Маккюн (бас профундо от хора на Норвежките солисти) и Божана Спасова, Виктор Ибришимов, Весела Морова, Христина Пипова, Георги Арсов, Диян Генчев и Хари Аничкин. Със специалното участие на Смесения хор на БНР с диригент Любомира Александрова, Филхармония „Пионер“ с диригент Любомир Денев-син и деца от ДВГ „Сладки Пуканки“ с ръководител Светлана Струнджева към Националния дворец на децата.

Снимка: БНР

Като мюзикъл, произведението засяга темите за алчността и властта, но освен това не отсъстват и комични ситуации. Вплетен е и въпросът за опазването на околната среда. Музиката и оркестрацията са на Любомир Денев-син. Текстът на Любомир Денев-син и Джени Шен. Произведението е по оригиналната идея на Никола Петров. Концертната версия и диалози са дело на Никола Бозаджиев. Това е копродукция между БНР, Национален дворец на децата и Фондация „Проф. Влади Симеонов“.

Актуално

Избрано за вас