Как се държат зодиите, когато са на маса

Как се държат зодиите, когато са на маса

Сподели

Как се държат зодиите, когато са на маса и кои са онези малки и почти незабележими техни характеристики, които неизменно ще забележим при всяко едно тържество? Ако се чудите дали сте седнал до Овен или Стрелец на фирменото парти или дали братовчедът на мъжа ви (който така дълго избира от коя салата да си вземе на семейсния обяд) е Везна, недейте. Тук сме ви събрали всичко, което трябва да знаете за всяка една от зодиите и тяхното държание на маса. 

Овен

Душата на компанията

Овните се чувстват като у дома си, дори когато са на гости, те са много общителни, ще се забавляват както никой друг. Не създават никакви проблеми, напротив, може да развеселят другите гости, да оживят атмосферата с положителното си настроение. Овните винаги имат в запас няколко забавни истории или анекдоти. Те бързо се превръщат в душата на компанията, без да забравят да отделят необходимото внимание и на лакомствата. Хапват с кеф, опитват от всичко. При това говорят високо, разказват вицове и се смеят най-силно, като придружават разговорите с активно размахване на ръце, със затиснати в тях нож и вилица. Настанете ги до Близнаци, а Козирог и Лъв поставете по-далеч.

Телец

Правят комплименти

Телците на маса непременно ще пуснат няколко язвителни забележки относно ястията, сервирането и общата обстановка към домакините. Не се ангажират да забавляват публиката, въпреки че се усмихват мило и правят комплименти на всички, но в умерени количества. До тях е по-добре да настаните Рака, който също обича да яде вкусно, да говори за рецепти и да обръща внимание на дизайна на ястието. След обилното похапване, Телците се отпускат и започват да разказват рецептите за приготвяне на всичко, което е на масата, като добавят как и какво може да се промени. Те знаят много за храната и са истински гастрономи. Приятен гост, който лесно може да води културен разговор.

Близнаци

Постоянно говорят

Близнаците не са придирчиви в храната и в избора на съседи по масата. Хапват с кеф както пържени картофи, така и салата от ананас. Малко се интересуват от ястия, защото за тях е важен разговорът. Може и с пълна уста. Близнаците са хумористи по природа, чиито шеги са язвителни. Въпреки това, не желаят зло на никого и не се стремят да обиждат. Бързо се запознават с всички. След като домакинята предложи да опитат нещо, с изненада установяват, че е вкусно и може да излапат цяла чиния, но може да си тръгнат и без да ядат нищо. Те са най-приказливи от гостите и знаят всички клюки. Могат да говорят дори с най-скромния гост. Затова до него трябва да има достоен слушател – Водолей или Лъв.

Рак

Помагат при сервирането

Раците са домакини и истински кулинари. На масата се държат културно, спокойно и сдържано. Дори и да не харесват някое ястие, няма да направят забележка. Обичат да говорят, но с мярка и само с тези, които ги разбират и са готови да ги изслушат. Отбягват непознатите личности, но се държат коректно и възпитано. Когато избират ястия се ръководят от факта, че вкусът и външният вид трябва да съвпадат, но са капризни в храната и ядат малко. Винаги готови да помагат, те се суетят в кухнята, подрежда готови ястия или тичат напред-назад с чинии и чаши. Добре се чувстват в приятелска, спокойна среда, не толерират спорове, кавги и конфликти, затова ги настанете до Лъв или Скорпион.

Лъв

В център на купона

Лъвовете на маса, пък и живота по принцип, обичат всичко изискано, красиво и помпозно. Обръщат внимание не само на подреждането на масата, но и на рисуваните салфетки. Говорят по време на празник, но само на интересни теми. Добри събеседници за тях са интелигентните Близнаци. Мразят скучна компания, която ги тласка към мълчание и прозяване. Свикнали са да бъдат център на вниманието и правят всичко възможно, за да накара другите да се забавляват. С чувство за хумор и шеги ще накарат и най-срамежливите, да се включат във вихъра на купона. Лъвовете не страдат от липса на апетит. Въпреки изобилието от салати, предпочитат мръвки. Оценяват добрата кухня, както и деликатесите, купени специално за тях.

Дева

Придирчиви към храната

Практичните Деви на първо място обръщат внимание на чистотата на приборите и покривките. За тях точността на рязане е по-важна от вкуса. В храната са много селективни и придирчиви. Може дори да не докоснат нищо, затова ги попитайте предварително какво ще ядат. Винаги са учтиви и спокойни, но обръщат внимание не само на това как се приготвят ястията, но и от какви продукти. За тях е важно всичко да е свежо и екологично. Въпреки навика да критикуват, Девите може да бъдат приятен събеседник, отличаващ се с чувствителност и мъдрост, и дори утешават разстроен събеседник. Не са готови да посветят цялата вечер на един човек, но им е интересно да разговарят с Козирог или Скорпион.

Везни

Вдигат тостове

Везните на маса се отличават със своята фина природа и душа. Те могат не само да говорят красиво, но и да слушат внимателно. Това са изискани и умни личности, които коментират всяко ястие на масата. Десертът за тях е задължителен! Обичат да правят тостове в рими. Може да пеят с китара или пиано. Везните знаят как да направят добро впечатление: облечени са с вкус, не спорят със стопаните, седят където им кажат, ядат всичко, което им сервират, и със сигурност хвалят. Бързо създават нови приятели, могат да се разбират с различни хора. Настанете ги до Близнаци или Риби. Ако Везните не харесват някого, се състезават с него в остроумие цяла вечер, като пускат саркастични шеги.

Скорпион

Разказват анекдоти

Ако Скорпионите дойдат на гости в добро настроение, тогава купонът е гарантиран. Отначало са предпазливи и недоверчиви. След аперитива, се отпускат. Обичат пикантна храна, така че сложете повече черен пипер и горчица. Ако се сервира пържола с кръв, Скорпионът ще се почувстват като на пиршество. Разказват неприлични анекдоти или страшни история на масата. Ценят ярките впечатления и разнообразието. Винаги е забавно да си с тях, особено ако са в настроение. Може да бъдат очарователни и любезни, но ако някой ги обиди, няма да се сдържат, ще изразят всичко, което мислят, и ще напуснат партито, без да се съобразяват с домакините. Най-добрата компания е Дева или Риби.

Стрелец

Отличен събеседник

Без Стрелците празникът е скучен и монотонен. Говорят за всичко, знаят как и обичат да правят комплименти, до тях най-срамежливите и скромни хора ще се почувстват като душата на компанията. Те са очарователни събеседници и добра компания ще им правят Телец или Водолей. Добре е да ги настаните до някой, който е скромен и срамежлив. Стрелците ще го научат на всичко, което знаят и ще включат фантазията по време на истории за себе си с пълен капацитет. Обичат екзотичната кухня. Колкото по-необичайно е ястието, толкова по-охотно се хранят. Обичат партитата, организират забавни игри и пускат силно музика. Когато си тръгват, правят комплимент на домакините и ги канят на гости.

Козирог

Уважават традициите

Козирозите не са кралете на купона, но всички ги канят на гости.  Сериозни, тайнствени и уважаващи традициите. Те демонстрират толкова дълбоки познания по сериозни теми и гостите седят на масата с отворени от изумление уста. Държат се достойно, макар и не без снобизъм. Предпочитат да стоят настрана, неохотно влизат в разговор, говорят малко и по същество, обичат месо или риба. Не ядат много, но опитват всичко. Направената преценка ще бъде докладвана на собствениците честно и без разкрасяване. Винаги са точни и не се появяват с празни ръце. Ако усетят, че са в неподходяща среда, може да се отдръпнат и да си тръгнат. Рак, Дева или Телец са добри съседи на маса за Козирога.

Водолей

Остават до сутринта

Водолеите са оригинални и уникални, което привлича голяма тълпа от хора към тях. Те участват във всяка тема на разговор и се усмихват широко на всички на масата. Никакво лицемерие. До Близнаците ще намерят място на трапезата и незабавно стават приятели. С Водолей и Лъв също ще намерят общ език, но това е само преди първия спор. Никога не можете да кажете предварително дали Водолеите ще бъдат мили и общителни или сдържани и отдръпнати. Зависи колко им е удобно в тази конкретна среда и компания. Харесват прости и национални ястия. Ако не им харесва, ще си тръгнат по средата на вечерята. А ако им хареса, остават до сутринта. Помагат в кухнята, а след празника поставят нещата в ред.

Риби

Поддържат разговор

Рибите изобщо не са скучни и тихи, те просто предпочитат всичко с мярка – да изразяват емоции, да се забавляват и да похапват. Те са сладки и любезни. Когато идват на гости, се опитват да се скрият в ъгъла и да седят тихо, като мишки. Трябва да им предложите аперитив, за да се отпуснат. Супата и десертът за тях са задължителни. Ако всичко им хареса, напускайки ще се закълнат във вечна любов на домакините. Привлича ги положителната енергия, а не луксозната маса. Те са учтиви, симпатични, могат да поддържат разговор, но не са свикнали да показват емоциите си на всички, не се стремят да се превърнат в тарторите на компанията. Рибите ще се чувстват комфортно със Скорпион или Везни.

Актуално

Избрано за вас