„Mоят мюсюлмански съпруг“: Румънско семейство продаде историята си на HBO

„Mоят мюсюлмански съпруг“: Румънско семейство продаде историята си на HBO

Сподели

Румънско семейство  и турбуленциите в любовта му са в центъра на „Моят мюсюлмански съпруг“. Документалният филм на HBO получи своята световна премиера вчера на Международния филмов фестивал „Трансилвания“.

Сюжетът се върти около Даниел, мъж, приел исляма, който се жени за Лиз, млада румънка от родния му Клуж.

В търсене на щастие и мир новата двойка трябва да надделее над ограничаващите вярвания на всички, включително и над своите собствени.

„Винаги търсим уникални местни истории, които да разкажем на по-широка аудитория, и тази HBO продукция е чудесен пример за това. Лиз и Даниел документират живота си, борейки се със семейни проблеми,

но също така и с начина на мислене, религията и културните различия.

Документалният филм предлага интимен поглед към тяхната връзка и начините им да се борят срещу всички външни фактори, заради любовта си.“, споделя Ханка Кастелицова, вицепрезидент и изпълнителен продуцент “Документални филми”, Warner Bros. Discovery.

Очакванията на двойката във филма са безгранични. Даниел се надява Лиз да приеме неговата религия, а Лиз вярва, че Даниел ще я защитава и подкрепя психически и финансово. Скоро след сключването на брака увереността им е разрушена от антагонистичните им убеждения.

„Филмът е изграден от проблясъци от първите 6 години на връзката ни.

За нас този филм беше пътуване към зрелостта, мост между два свята, които не знаят твърде много един за друг. Ако бих искал да отправя едно послание, което зрителите да запазят след гледането на документалния филм, то е, че винаги трябва да се опитваме да разберем по-добре близките си хора и да ги подкрепяме в предизвикателствата, пред които са изправени.“, казва Даниел Барнути.

Лиз Барнути определя филма като „дълго пътуване“, в което с половинката й са документирали някои от „най-интимните си моменти“.

Семейството е сред продуцентите на „Моят съпруг мюсюлманин“. Филмът е заснет в Румъния, Саудитска Арабия, Йордания и Катар, а премиерата му е насрочена за есента.

 

Фотокредити: Warner Bros. Discovery

Актуално

Избрано за вас