Четири постановки гледаме в Народния в „Нощта на театрите“

Снимка: Boyan Georgiev Georgiev / Shutterstock

Четири постановки гледаме в Народния в „Нощта на театрите“

Снимка: Boyan Georgiev Georgiev / Shutterstock
Сподели

За поредна година Народният театър „Иван Вазов“ се включва в едно от най-мащабните международни театрални събития – Нощта на театрите.

Тази година мотото е „Под властта на театъра всяка роля е различно царство“. XI-ото издание на инициативата, която е част от платформата Европейска Нощ на театъра, ще се проведе на 18 ноември (събота).

В рамките на тазгодишното събитие Народния театър ще поднесе на публиката

четири представления на четири сцени,

след всяко от които зрителите ще имат възможност да се включат в дискусии с режисьорите и актьорите, реализирали съответния спектакъл.

От 13:00 ч. в Камерна зала, обособена като ново сценично пространство, Христо Мутафчиев ще представи предпремиерно втория си моноспектакъл „Боже мой“. Режисурата и звуковата картина са на Стоян Радев.  Текстът, вдъхновен от романа „Жажда“ на белгийския писател Амели Нотомб, е написан специално за Христо Мутафчиев от Теа Денолюбова. Премиерата на спектакъла ще бъде на 21 ноември.

Фото кредит: Народен театър „Иван Вазов“

От 16:00 ч. на сцена „Апостол Карамитев“ Валентин Ганев ще потопи публиката в „живота на човека в неговата малка стая“

с моноспектакъла „Контрабасът“ от Патрик Зюскинд на режисьора Пламен Марков.

В 19:00 ч. на Голяма сцена спектакълът „Хага“ от Саша Денисова на режисьора Галин Стоев пък ще преведе зрителите през един въображаем процес, давайки им възможността да изследват границите на собственото си разбиране за добро и зло.

В 22:00 ч. на Камерна сцена публиката ще може да гледа спектакъла „Великденско вино“ от Константин Илиев на режисьора Явор Гърдев с участието на актьорите Владимир Пенев и Павлин Петрунов.

Повече информация за спектаклите и екипите, стоящи зад успешната им реализация, можете да намерите на официалната интернет страница на Народен театър „Иван Вазов“.

Фото кредит: Boyan Georgiev Georgiev / Shutterstock

Актуално

Избрано за вас