Изпитва ли Том Круз страх по време на каскадите в „Мисията невъзможна“

Фотокредит: PARAMOUNT

Изпитва ли Том Круз страх по време на каскадите в „Мисията невъзможна“

Фотокредит: PARAMOUNT
Сподели

Суперзвездата Том Круз изпитва страх! Актьорът разби мита за безстрашен екшън герой, признавайки , че и той е човек като всички преди премиерата на „Мисията невъзможна 7″ в Лондон.

„Не че не се страхувам“, каза актьорът. „Това е, че нямам нищо против да се страхувам.“, цитира го CNN.

И тук свършва нашата заблуда.

Круз, който е прочут с изпълненията на собствените си каскади, е поставял тялото си на много изпитания за мултимилиардния франчайз. Като супершпионина Итън Хънт той висеше от най-високата сграда в света, вкопчваше се от външната страна на самолет по време на излитане и изпълняваше скок с парашут на военно ниво на голяма надморска височина.

Фотокредит: PARAMOUNT

В последния филм Круз може да бъде видян да кара мотоциклет по скала, преди да скочи на… всъщност, нека запазим това без спойлери. Каскадата е заснета в Норвегия още през 2020 г. в първия ден от трудната продукция на филма, засегната от Covid. „Едно

нещо беше Круз да изпълни каскадата, съвсем друго беше да гледа,

безсилен да се намеси“, каза сценаристът и режисьор Кристофър Маккуори, дългогодишният творчески партньор на Круз, наричан нежно „McQ“.

„Просто се взирах в екрана и чаках да видя синьо. Синьото беше цветът на парашута му“, спомня си той. „След като видях синьо, просто се уверих, че е квадрат, защото ако не беше квадрат, това означаваше, че има неизправност. Нямаше връщане от това“.

За да улови каскадата от всички ъгли, Круз прави шест опита, което изглежда дори по-зрелищно в готовия филм, отколкото предполагат маркетинговите материали.

„Със сигурност е по-забавно да завършиш филм от „Мисията невъзможна“. Огромно облекчение е, когато всичко е зад гърба ти и всички са в безопасност“, казва още режисьорът.

Фотокредит: PARAMOUNT

„Мисията невъзможна 7: Пълна разплата – част първа“ влипа в сюжета си тревогите на 21-ви век под формата на злодея. Наречен The Entity, този безличен антагонист без гражданство е изкуствен интелект, способен да проникне в почти всяка цифрова мрежа, нянасяйки хаотични цели.

„Говорихме за това вероятно в началото на 2018 г., като за нещо, което дори преди няколко години би било интелектуална или абстрактна идея“, обясни той. „Чувствах, че хората започват да осъзнават начина, по който

информацията и информационните технологии влияят на живота им“.

Що се отнася до въздействието на AI върху самата филмова индустрия, Маккуори е дипломатичен.

„Както всяка от технологиите, използвани в предишните филми „Мисията невъзможна“, тук става въпрос по-малко за технологията и повече за това кой я използва“, казва той. „Това, което представяме тук, е точно това, което се случва, когато технологията потенциално попадне в неподходящи ръце“.

Официално най-новият филм от поредицата ще тръгне по кината на 12 юли 2023 г.

Четете още:

Доротея Толева е руски агент в „Мисията невъзможна“

На снимачната площадка: „Клас 90“ и катарзисът на едно поколение в хотела на Гюлето

Marvel депресира Крис Хемсуърт, за Антъни Хопкис било „безсмислена актьорска игра“

Актуално

Избрано за вас