„Дисни“ отлага премиерите на любими ленти

Фото кредит: Ryan Reynolds

„Дисни“ отлага премиерите на любими ленти

Фото кредит: Ryan Reynolds
Сподели

„Дисни“ отлага премиерите на филма „Блейд“, продължението на „Дедпул“ и още няколко филма. Решението идва, след като холивудските студия започнаха да променят програмите си след края на четиримесечната стачка на актьорите, съобщи Ройтерс.

Следващият „Дедпул“, който бе предвиден да излезе по кината през май, ще дебютира на екран в края на юли.

Това принуди компанията да премести за

февруари 2025 г.

и планирания за юли „Капитан Америка: Нов световен ред“.

Друг филм за супергерои от вселената на Марвел – „Thunderbolts“, е изместен в програмата за юли 2025 г.„Блейд“ пък ще се появи по кината през ноември 2025 г.

Премиерата на „Муфаса: Царят лъв“ е отложена с пет месеца, за декември 2024 г., предаде БТА.

Продължилата 118 дни стачка на актьорите в Холивуд прекъсна продукциите на телевизионни предавания и филми. След като бе постигнато споразумение между стачкуващите и големите кинокомпании, студията и актьорите се заеха да програмират довършването на спрените проекти.

Синдикатът най-после успя да постигне споразумение със Съюза на филмовите и телевизионните продуценти (AMPTP) за нов колективен тригодишен трудов договор, въпреки сериозните и на моменти изглеждащи почти непреодолими различия. Най-голямото от тях беше свързано с

използването на изкуствен интелект в киноиндустрията.

Точно новите технологии и възможностите, които дават, се оказаха основният препъникамък в последната част на преговорите между профсъюза на актьорите и големите киностудиа.

Договорката включва значително увеличение на минималното заплащане и специални отчисления при излъчване на продукциите от стрийминг платформите. Както и вноски за здравни фондове и регулации на използването на изкуствения интелект в киноиндустрията.

И двете страни се опасяваха, че ако отстъпят твърде много по въпроса за изкуствения интелект, това може се окаже нож с две остриета, тъй като тези технологии се развиват с изключително бързи темпове.

Фото кредит: Ryan Reynolds

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас