Ищците прекратиха дело за плагиатство срещу Ед Шийран

Фотокредит: LIZ COLLINS FOR ROLLING STONE

Ищците прекратиха дело за плагиатство срещу Ед Шийран

Фотокредит: LIZ COLLINS FOR ROLLING STONE
Сподели

Наследниците на музиканта и съавтор на песента на Марвин Гей „Let’s Get It On“ прекратиха делото за плагиатство срещу Ед Шийрън. Британската звезда беше обвинена, че е взаимствал в създаването на хита му „Thinking Out Loud“, съобщи Ройтерс.

В съдебни документи, внесени в съда в сряда, се посочва, че наследниците на Ед Таунсенд оттеглят обжалването на присъдата на съда на първа инстанция. Те няма да обжалват и занапред, предава БТА.

През май журито на федералния съд в Манхатън застана на страната на Шийрън. Тогава той настоя, че акордовата прогресия на песента му е обща и не принадлежи на конкретен изпълнител.

Адвокатката на Шийран Айлийн Фаркас каза, че наследниците „осъзнават, че обжалването ще приключи с потвърждаване на присъдата, но ще означава, че те ще трябва да поемат съдебните разходи и затова са постъпили мъдро, като се оттеглят“. Адвокатите на наследниците на Таунсенд не са отговорили досега на запитването за коментар.

Наследниците на Таунсенд съдеха Шийран, Warner Music и Sony Music са нарушение на авторското право от 2017 г. Te твърдяха, че хитът на Шийран от 2014 г. „Thinking Out Loud“ е копирал „сърцето“ на класическото парче, записано от Марвин Гей през 1973 г. Включително мелодия, хармония и ритъм. През месец май тази година съдебните заседатели по делото решиха, че песента на Шийран не нарушава авторското право на Таунсенд върху „Let’s Get It On“.

Фото кредит откриваща снимка: LIZ COLLINS FOR ROLLING STONE

Актуално

Избрано за вас