Театърът в Търговище ни изпраща във „Времето отклонение“

Фото кредит: Драматичен театър - Търговище

Театърът в Търговище ни изпраща във „Времето отклонение“

Фото кредит: Драматичен театър - Търговище
Сподели

Стартираха репетициите на най – новото заглавие от репертоара на Драматичния театър в Търговище„Времево отклонение“ от Иван Димитров.

Той е поет, писател и драматург. През 2011 г. пиесата му „Очите на другите“ е избрана заедно

с 9 други от общо 430 кандидатури

от цял свят за участие в нюйоркския фестивал „HotInk at the LARK“. Тя е поставена в „New Ohio Theatre“ под режисурата на Самюел Бъгелн .

През май същата година спектакълът „Извънземно“ печели конкурса на Благоевградския театър за пиеса на абсурда. През октомври „Времева болест” е отличен в конкурс за младежка пиеса. Той се организира от Младежки театър „Никола Бинев“ . Световната ѝ премиера е през 2013 г.

Три години по-късно Иван Димитров издава втория си роман „Софийски дует“. През 2017 г. творбата е

номинирана за Наградата за литература на Европейския съюз.

Авторът определя пиесата си като черна екологична комедия с елементи на фантастика. Един ден в дома на Христо се материализират Михаил и Рафаил. Те твърдят, че идват от едно постапокалиптично бъдеще. По думите им те пристигат от свят, който се намира в непреодолима екологична криза. Както и че са агенти с някаква мисия.

Каква е мисията им зрителите ще имат възможността да разберат през декември. Именно тогава се очаква да е премиерната дата на камерната сцена на театъра.

Режисьор е Александър Беровски, за когото това е втора постановка в Драматичен театър – Търговище след румънската драма „Даскалото е Cool” от Джордже Кокош. Сценограф е Цецка Ивайлова, а композитор – Петър Алексиев. Участват актьорите Давид Крумов, Мартин Петков и Радослав Радев.

Фото кредит: Драматичен театър – Търговище

Актуално

Избрано за вас