Йоана Буковска става политик в „Капан за тъпаци“

Фото кредит: Драматичен театър - Търговище

Йоана Буковска става политик в „Капан за тъпаци“

Фото кредит: Драматичен театър - Търговище
Сподели

На 20 ноември (понеделник) в Драматичния театър в Търговище започнаха репетициите на френската политическа сатира „Капан за тъпаци“ от Жан – Пиер Мартинез с участието на Йоана Буковска-Давидова.

Пиесата проследява неочакваните предизборни машинации на една губеща в социологическите проучвания за президент партия. Представителите ѝ решават тя да бъде представлявана от шофьора на първия секретар. Целта им е по този начин предстоящото крушение да падне на негов гръб. Оказва се обаче че нито

„изкупителната жертва“,

нито избирателите са толкова предвидими.

Режисурата и преводът са на Владимир Петков. Той е работил дълги години във Франция и Канада и познава в детайли какво се крие зад маската на привидния френски финес.

Останалата част от постановъчния екип са сценографът Петър Митев и композиторът Михаил Шишков – син.

В ролята на политически играчи влизат актрисата Йоана Буковска – Давидова и артистите от трупата на Държавен драматичен театър – Търговище. Сред тях са Любомир Фърков, Божидар Попчев, Димитър Мартинов, Грета Неделчева и Любомира Стефанова.

Премиерата се очаква да излезе

в края на месец януари 2024г.

на голямата сцена на културната институция.

Това обаче не е единственото приключение, в което се впуска актрисата. Наскоро тя обяви, че предстои рестарт на моноспектакъла ѝ по автобиографичната книга на Лив Улман „Променяне“.

Той ще завърне на сцената на 29 ноември в „Нов театър“ НДК.

По думите на Давидова продукцията е първата в България, в които мобилният телефон се превръща в партньор на артиста на сцената.

„Чрез приложение за смартфон зрителите могат да добавят виртуална реалност към определени части от действието“, издава Буковска в профила си в Instagram.

Фото кредит: Драматичен театър – Търговище

Актуално

Избрано за вас