„Капитан Марвел 2“ оглави боксофис класациите

Фото кредит: Marvel Studios

„Капитан Марвел 2“ оглави боксофис класациите

Фото кредит: Marvel Studios
Сподели

Новият супергеройски филм „Капитан Марвел 2“ оглави боксофис класацията на Северна Америка в дебютната си седмица в киносалоните.

Продукцията обаче реализира приходи от едва 47 милиона щатски долара в САЩ и Канада, сочат данните на специализираната фирма „Екзибитър рилейшънс“.

Подобни ниски резултати

„са безпрецедентни за филм от киновселената на „Марвел“

в боксофис класацията“, коментира анализаторът Дейвид Грос, цитиран от АФП.

Според него това се дължи на няколко фактора – нарастващата популярност на стрийминг услугите, умората от филми, в които „липсва въображение“, както и стачката на холивудските актьори, попречила на промоционалните кампании. Протестът приключи в края на миналата седмица.

В този филм от киновселената на „Марвел“ към Карол Данвърс, известна още като Капитан Марвел (в ролята е Бри Ларсън), се присъединяват Моника Рамбо, в чийто образ е Тейона Парис, и Камала Хан (Иман Велани). Трите дами са принудени да обединят усилия, за да спасят Вселената. Те необяснимо разменят телата си, когато използват своите сили.

Фото кредит: Scott Cawthon

На второ място в боксофис класацията се нарежда хорърът „Нощна смяна във Фреди“. Приходите от продадени билети в американските и канадските киносалони между петък и неделя са 9 милиона щатски долара. Филмът, адаптиран по популярната поредица видеоигри, разказва за призрачни талисмани, които се опитват да убият нощен охранител и малката му сестра в изоставена пицария.

На трето място се нарежда концертният филм за турнето на певицата Тейлър СуифтTaylor Swift: The Eras Tour“. През изминалия уикенд постъпленията от продажбата на билети за него възлизат на 5,9 милиона щатски  долара.

След него е „Присила“, биографичен филм за съпругата на Елвис Пресли, с приходи от 4,8 милиона долара. Продукцията, създадена по книгата на Присила Пресли„Елвис и аз“, проследява бурната ѝ връзка с Краля на рока – от първата среща до раздялата. Режисьор е София Копола.

Фото кредит: Vogue

На пето място в северноамериканската боксофис класация се нарежда „Убийците на цветна луна“ на Мартин Скорсезе. Продукцията реализира 4,7 милиона щатски долара през изминалия уикенд. Филмът е с продължителност от над три часа и е с участието на Леонардо ди Каприо и Робърт де Ниро.

Фото кредит корица: Marvel Studios

Актуално

Избрано за вас