Операта в Русе ни изпраща „На гости на малката Виена“

Фото кредит: Държавна опера в Русе

Операта в Русе ни изпраща „На гости на малката Виена“

Фото кредит: Държавна опера в Русе
Сподели

На 10 ноември от 19 часа в Доходно здание на Държавна опера – Русе ще се проведе едно вълнуващо и елегантно събитие със специалното участие на звездата на Музикалния театър Александър Мутафчийски – операта „На гости на малката Виена“.

След грандиозния успех и изпълнения до краен предел площад пред Русенската опера при първото представление, сега русенци ще имат възможността отново да се насладят на оперетния галаконцерт-спектакъл „На гости в малката Виена“ , който

носи духа на Русе

и магията на австрийската столица.

Ценителите на вечната музика ще имат привилегията да се насладят на най-изисканата и аристократична музика, звучала преди почти два столетия във виенските салони. Тя ще им бъде представена през призмата на изключителното изпълнителско майсторство на брилянтни инструменталисти и певци от Русенската опера.

Този спектакъл ще ги отведе във времето, когато Русе беше известен като „Малката Виена“, а музиката разкриваше

тайните на любовта и радостта от прелестите на живота,

просветлявайки сърцата с магията на изкуството!

Под ръководството на диригента Димитър Косев, сценария и режисурата на Александър Мутафчийски, спектакълът обещава да бъде незабравимо преживяване.

С хореографията на Весела Василева и участието на изтъкнати артисти като Александър Мутафчийски (гост), Борис Луков, Владислава Гарвалова, Глория Пенчева и мнозина други русенци ще се потопят в света на любовта и щастието.

Този изтънчен спектакъл, изпълнен с красота, емоции и веселие, не бива да бъде пропускан.

Билети могат да бъдат закупени на касата на Операта или от официалния ѝ сайт.

Припомняме, че на 2 ноември в културната институция се проведе изложба, съпроводена с камерен концерт под надслов „Български оперни и балетни творби на сцената на Русенската опера”.

С експонирането на фотографии, плакати и сценографски проекти, документирали всички

премиери на български оперни и балетни продукции,

Русенската опера израства като културен институт от най-голямо значение.

Научно-изследователската дейност на Русенската опера продължава вече няколко поредни години. Основната цел е не само опазване на богатия художествен архив на Операта, но и разкриване на неговите богатства пред русенската публика.

Фото кредит: Държавна опера – Русе

Актуално

Избрано за вас