Кръщават градина на Татяна Лолова в София

Снимка: chetilishte.com

Кръщават градина на Татяна Лолова в София

Снимка: chetilishte.com
Сподели

Градина в столичния квартал „Гео Милев“ ще носи името на великата българска актриса, която си отиде през март 2021 г. Тя се намира пред входа на блока, където живееше Татяна Лолова. До другия вход на блока и до днес седи прочутата жълта пейка, сътворена от съпруга на Лолова – Славето. Символичната първа копка ще бъде на 10 февруари 2023 г. в 11 ч.

Градината на Лолова

Въпросната градина пред блок 226 в кв. Гео Милев, ще бъде реновирана и залесена. Жители от квартала и нейни съседи са поканени като присъстващи на церемонията по официалното откриване. Великата българска актриса Татяна Лолова е позната на всеки, роден в България, а невероятната й личност е нещо, което трудно може да бъде побрано в рамка.

Свикнала съм да давам. А когато даваш – не остаряваш.

„Не можеш сам да седиш и да се обичаш. Обичат се две насрещни същества“ Това са само част от от цитатите, с които всички ние ще запомним българската актриса. Дори без да си я познавал лично, всеки от нас е чувствал струяща топлота от нея. Актриса, която игра до последно и която винаги се раздаваше за своята най-голяма любов – публиката.

Припомняме също, че върху пейката в градинката в столичния квартал „Гео Милев“, където Татяна Лолова обичаше да си отдъхва, отскоро седи табелка: „Пейката на Татяна Лолова и Славето“.

Запазването на пространството до блока незастроено бе една от последните каузи,

на които до последно  държеше Лолова. Пространството е с площ, достатъчно широка да бъде издигнат 12-етажен блок. Каквито са били и намеренията това да се случи. След множество протести, писма и най-вече защита на каузата от страна на Лолова, блокът не е построен. Пространството остава зелено, а сега ще носи и ново име: „Градината на Лолова“. Решението градината да бъде кръстена на Татяна Лолова беше взето през лятото на 2022 г.

Актуално

Избрано за вас