Реалност и фантазия ще се сблъскат в театъра в Шумен

Фото кредит: Марин Тодоров

Реалност и фантазия ще се сблъскат в театъра в Шумен

Фото кредит: Марин Тодоров
Сподели

Драматично-кукленият театър „Васил Друмев“ в Шумен ще представи два премиерни спектакъла – „Болница накрай света“ и кукленото представление „Чими“.

Основният конфликт в пиесата „Болница накрай света“, която ще бъде играна за първи път пред публика, е сблъсъкът между реалността и фантазията.

Кое е реално и кое е част от изкривената ни и деформирана самооценка? Къде е истината в света, който ни заобикаля, или в собствените ни съзнания?

Къде свършва мечтата и нахлува страхът?

Това са само малка част от въпросите, с които се занимава спектакълът“, отбелязват от пресцентъра на ДКТ – Шумен.

Автор на пиесата е Христо Бойчев, режисьор е Дамян Тенев. Сценографията е дело на Радостина Тенева, а музиката е на Дамян Тенев.

В представлението участват актьорите Илия Виделинов, Кольо Стайков, Вилиана Димитрова, Светлин Иванов, Пламен Петков, Янислава Линкова, Димитрия Милушева, Александра Михайлова, Стефан Мараджиев, Калин Пачеръзки.

От „Васил Друмев“ ще се включат в инициативата „Нощ на театрите“. Тогава в зала „Патиланчо“ ще бъде представена  премиерата на кукленото представление „Чими“, от сборника с разкази на Борис Априлов – „Приключенията на Лиско.  По-късно през деня на голямата сцена ще бъде представена постановката „Шошана“ с участието на Кръстю Лафазанов.

За най-малките зрители на следващия ден в зала „Патиланчо“ ще се играе и представлението „Червената шапчица“.

Това обаче не е единствената изненада за любителите на театъра.

Комедията „От всички страни“ ще отбележи своето 20-о представление на театралната сцена у нас за малко повече от половин година на 3 декември в Младежкия дом в Шумен.

Премиерно за града, спектакълът с участието на Александра Сърчаджиева, Стефания Колева, Дарин Ангелов и Деян Ангелов ще бъде изигран два пъти в рамките на деня заради големия интерес на публиката.

Фото кредит: Марин Тодоров

Актуално

Избрано за вас