Кои са най-успелите жени предприемачи, натрупали богатство сами?

Снимка: TAS Rights Management

Кои са най-успелите жени предприемачи, натрупали богатство сами?

Снимка: TAS Rights Management
Сподели

Те са красиви, те умни и изключително богати. В света на бизнеса, който се доминира от мъже, жените бавно, но сигурно си проправят своя път. Според класация на Forbes тези пет дами – предприемачи са успели да изградят своите империи и натрупат богатство съвсем сами.

Кайли Дженър 710 млн. долара, години: 26

Кайли е най-младата наследница на рода Кардашиян – Дженър. Тя използва 250 000 долара от приходите си от работата като модел, за да стартира бизнес с червила през 2015 г. Миналата есен създава линията дрехи Khy, а през март пуска напитката Sprinter. Тя продава 51% от Kylie Cosmetics на френския гигант в козметиката Coty през януари 2020 г. за 600 милиона долара. Към днешна дата притежава 44%.

Снимка: NY POST
Луси Гуо – 500 млн. долара, години: 29

Списъка с предприемачи допълва Луси Гуо, която основава и управлява Passes, платформа за създатели за споделяне на съвети и много други. Двугодишната компания набра 40 милиона долара от инвеститори в началото на 2024 г. Преди Passes Гуо е съосновател на компанията за изкуствен интелект Scale AI с Александър Уанг. Напуска през 2018 г.

Снимка: C/O Masterclass
Уитни Уолф Хърд – 400 млн. долара, години: 35

Уитни е съосновател на онлайн приложението за запознанства Bumble, пише БТВ. Тя реши да се оттегли от позицията на главен изпълнителен директор на компанията през януари 2024 г. Уитни се превръща в една от най-богатите жени в Америка, спечелили самостоятелно богатството си.

Снимка: Getty Images
Тейлър Суифт – 1, 3 млрд. долара, години: 34

Макар Тейлър Суифт да не попада точно в графата предприемачи, тя влиза в списъка, след като стана милиардер през октомври 2023 г., благодарение на приходите от турнето си „Eras“. Тя е първият музикант, който влиза в класацията на милиардерите основно заради песните си. Състоянието на звездата включва близо 600 милиона долара, натрупани от хонорари и турнета, плюс музикален каталог на стойност около 600 милиона долара и около 125 милиона долара в недвижими имоти.

Снимка: DIOS VINCOY JR
Шуо Уанг – 850 милиона долара, години: 35

Шуо Уанг е съосновател и главен директор по приходите на софтуерната компания за човешки ресурси Deel. През 2019 г. тя стартира Deel със своя съученик от MIT Алекс Буазиз, за ​​да улесни компаниите да наемат служители в световен мащаб. Deel събра приходи от 12 милиарда долара през 2021 г. и надхвърли 500 милиона долара приходи през март 2024 г.

Актуално

Избрано за вас