Хакерска атака удари Disney

Снимка: notebookcheck.net

Хакерска атака удари Disney

Снимка: notebookcheck.net
Сподели

Disney разследва хакерска атака срещу вътрешните канали на развлекателната компания в приложението Slack, пише Variety.  Хакерска група, наречена Nullbulge, твърди, че е получила и изтекла

повече от 1 терабайт данни от вътрешните Slack канали на Disney.

Извършителите на хакерската атака  се фокусират върху „защитата на правата на артистите и осигуряването на справедливо възнаграждение за техния труд“. Те споделиха скрийншоти на документи, които  публикуваха в социалната мрежа X. Те съдържат данни за трафика и приходите на Disney Land Париж, както и нова стрийминг функция, която ще препоръчва съдържание на Дисни, въз основа на това, което зрителите са гледали преди това. В последната публикация в блога на групата Nullbulge твърди, че пълният обхват на изтеклите данни включва подробности за неиздадени проекти, необработени изображения и компютърен код.

Снимка: notebookcheck.net

The Wall Street Journal е прегледал редица от файловете, за които се твърди, че са получени и изтекли от Nullbulge. Те  включват

„разговори за поддържане на корпоративния уебсайт на Disney,

разработване на софтуер, оценки на кандидати за работа, програми за изгряващи лидери в ESPN. Данните се простират поне до 2019 г.“.

В миналото групата Nullbulge е откраднала лична информация личната информация на служител на Disney. Служителят не е отговорил на молбата за коментар.

Публичното оповестяване на вътрешни съобщения, кодове и документи на компаниите може да бъде силно разрушително за тях., пише The Wall Street Journal. То рискува да подкопае търговските им цели. През 2014 г. хакери, свързани със Северна Корея, предизвикаха хаос в Sony Pictures. Те повредиха вътрешните системи и публично оповестиха електронни съобщения, включително смущаващ обмен на информация на съпредседателя на Sony Ейми Паскал, който се оттегли месеци след инцидента.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас