Камен Донев отказа да се качи на сцената на Народния театър

Камен Донев отказа да се качи на сцената на Народния театър

Сподели

Актьорът Камен Донев отказа да се качи на сцената на Народния театър, за да изиграе представлението „Животът е прекрасен“.  Това трябваше да бъде последното от общо десет изпълнения на постановката, спрямо сключения на 20.12.2022 г. договор между него и театъра.

„Информираме зрителите, закупили билети за спектакъла „Животът е прекрасен“, програмиран за 28 септември, че представлението е отменено заради отказ на актьора Камен Донев да играе в спектакъла.“, гласи съобщението в сайта и социалните мрежи на театъра.

Те допълват, че зрителите, закупили билети за спектакъла имат

две опции в този случай

Едната от тях – билетите им да се преиздадат за друго представление от репертоара на Народния театър. А другата – да им бъде възстановена стойността на вече закупените билети. В съобщението си те отбелязват, че срокът, в който трябва да решат е до 14 дни преди датата на представлението. Тоест до 14 септември.

Отказът на Камен Донев да изиграе представлението „Животът е прекрасен“ идва малко повече от месец след разразилият се скандал между него и институцията. „Искам да ви информирам, че от днес напускам представлението „Животът е прекрасен“ поради крайна нетърпимост към ситуацията в Народния театър и безобразното, арогантно поведение на директора на театъра. След скандалите и събитията, произтекли впоследствие, аз излизах на сцената от любов към спектакъла и от уважение към вас, зрителите. Но чашата преля… Аз имам достойнство и няма да позволя то да бъде погазвано!“, сподели тогава Донев

От своя страна Народният театър обвини актьорът в „манипулативно и непрофесионално поведението“. Те допълниха, че Донев създава скандал целящ да анулира смисъла и качеството на художествените процеси. „При възстановяването на спектакъла „Животът е прекрасен“ такъв договор е сключен и с Камен Донев, който не е щатен актьор на театъра, като във връзка с поставени от негова страна условия, възнаграждението му за изпълнението на ролята на Семьон Подсекалников е увеличено трикратно спрямо предходния договор на актьора с театъра за същата роля.“

В защита на Народния театър се изправиха куп артисти от трупата. Сред тях бяха Ана Пападопулу, Дарин и Деян Ангелови и Бойка Велкова.

Актуално

Избрано за вас