Защо южнокорейка избира да развива бизнес с паста у нас?

Снимка: Facebook

Защо южнокорейка избира да развива бизнес с паста у нас?

Снимка: Facebook
Сподели

Пастата на Линда Ким не е просто храна, а изкуство. Тя я създава с много любов и твърди, че е започнала да готви вкусни кулинарни изкушения именно заради децата си.

През годините Линда е живяла на много места по света. Отраснала е в Швейцария, живяла е и в Италия, но казва, че е решила прави бизнес у нас и да заживее в България

заради ниските данъци.

Така отваря у нас свой магазин за паста, в който продава всякакви изкушения от тесто.

Изкуството е в тяхната форма,

цветове и натуралните оцветители, които ползва за брашното. Ще видите червен цвят, постигнат с цвекло и шафран, зелен – от различни треви и какви ли още не пъстроцветни кулинарни решения.  Линда може да направи паста в различни форми – от бонбон до роза. А вътре винаги има и пълнеж – рикота, трюфели, риба, месо, каквото пожелаете.

Ким черпи вдъхновение и знания за тайните на пастата от Италия. Посещава различни места и ресторанти, където си взима ценни съвети за правенето на тестените изделия. Първоначално започва да ги приготвя за децата си, а днес вече храни хиляди хора в България.

Интересен факт е, че ранната история на пастата ни отвежда не само към Италия, но и към Китай. От 4000 г. пр.н.е. има доказателства, че съществува паста по китайските земи.

Линда Ким избира да прави уникална паста.

По думите ѝ обикновеното изделие е много здравословно – от него дори не се пълнее. Когато се вари правилно, гликемичният индекс е много по-нисък.

Снимка: Фейсбук

Сведения сочат, че

за година човек яде около 8 кг

паста. А това може би е причината за много от усмивките на хората? Доказано е, че пастата повишава нивата на серотонин в нашето тяло, а това е хормонът на щастието.

Знаехте ли, че тя първоначално се е хапвала с ръце, а по- късно е станала изискано ястие? Виждайки изделията на Линда, ще се уверите, че пастата е не само изискана храна, а превъплъщение на изкуството.

Актуално

Избрано за вас