Един от членовете на BTS завърши военна служба

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Един от членовете на BTS завърши военна служба

Снимка: ЕРА/БГНЕС
Сподели

Джин, най-възрастният член на кей-поп феномена BTS, завърши задължителната национална служба в южнокорейската армия в сряда след 18-месечна служба, предават световните осведомителни агенции, цитирани от БТА.

Той е първият член на групата, който е освободен от обучението, което спря музикалната му кариера.

На церемонията Джин, който е на 31 години, бе облечен в униформа и черна барета.

„Плаках по време на церемонията“,

каза по-късно по време на живото предаване, което събра над 3 милиона гледания на платформата Weverse. „Но беше толкова забавно през последната година и шест месеца. С такова облекчение се запознах с толкова много невероятни хора“, допълни той, изпращайки поздрави на колегите си във военната база.

Южнокорейските медии съобщават, че няколко други членове на групата, които в момента служат в армията, са подали молба за отпуск, за да отпразнуват празника. Сред тях е рапърът Ар Ем, който посрещна Джин със саксофон, за да изсвири хита на групата „Dynamite“.

Джин стана първият член на групата, който се записа в армията през декември 2022 г. Последните четирима членове на BTS започнаха службата си през декември 2023 г.

Очаква се групата да се събере отново през 2025 г., след като всички те излязат от армията.

Групата дебютира на 13 юни 2013 г. Оттогава се превърна в лице на музикалния жанр кей-поп, който е един от най-големите културни износители на Южна Корея.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас