„Бягай, Форест, бягай“: Ханкс и Земекис снимат втора част на „Форест Гъмп“

„Бягай, Форест, бягай“: Ханкс и Земекис снимат втора част на „Форест Гъмп“

Сподели

Работи се по продължението на изключително популярния комедийно-драматичен филм от 1994 г. „Форест Гъмп“ с участието на оригиналната звезда Том Ханкс и режисьора Робърт Земекис.

Отдавна разработваният филм най-накрая се придвижва напред, макар че повдига цял куп въпроси за това какво са планирали режисьорът на „Завръщане в бъдещето“ и неговият любим актьор.

„Форест Гъмп 2“ ще бъде шестият съвместен филм на Том Ханкс и Робърт Земекис

Все още не е потвърдено, но снимките вероятно ще започнат веднага след приключването на настоящия им филм „Тук“ (Here).

Планове за създаване на продължение на „Форест Гъмп“ има още през 2001 г.. Тогава Ерик Рот пише сценарий за адаптация на романа на оригиналния автор Уинстън Грум от 1995 г. „Гъмп и Ко“.

След атентатите от 11 септември обаче плановете за „Форест Гъмп 2“ са отложени,

като Том Ханкс и Робърт Земекис смятат, че филмът вече не е „актуален“ за съвременна Америка. Времената обаче се променят, а очевидно и тяхното мнение за по-нататъшните приключения на любимия син на Алабама.

Не е ясно дали във „Форест Гъмп 2“ Том Ханкс ще участва в събитията, описани в „Гъмп и Ко“, макар че вероятно сюжетът ще бъде силно променен.

Оригиналният филм беше по-скоро свободно преосмисляне на някои от централните идеи на книгата,

отколкото директна адаптация, така че е логично и продължението му да направи същото. В момента Ханкс и Земекис работят по филма „Тук“, в който участва и Робин Райт, предава dariknews.bg.

Филмът събира отново звездите от „Форест Гъмп“ след близо 30 години. В него Земекис ще използва нова хиперреалистична технология, включително подмяна на лица с изкуствен интелект и намаляване на възрастта.

Така ще позволи на звездите да разкажат история, която обхваща поколенията

Базиран на романа на Ричард Макгуайър, „Тук“ се развива в Нова Англия. Отначало пустош, която постепенно се превръща в място за дом – на фона на история за любов, загуба, надежда, борба и наследство.

Актуално