Uke Fest 2024 – уъркшоп за деца и възрастни, флашмоб и концерт

Снимка: Uke Fest

Uke Fest 2024 – уъркшоп за деца и възрастни, флашмоб и концерт

Снимка: Uke Fest
Сподели

На 15 септември ще се състои шестото издание на Uke Fest, съобщават организаторите.

Фестивалът, посветен на укулелето, е под мотото

„Още музика, приятелства и добре прекарано време заедно!“.

Програмата включва събитието „Укулеле за деца“, водено от Ани Лилова, което ще запознае най-малките и техните родители с инструмента. „Една от мисиите на Uke Fest е да приобщава всички, дори и най-малките, към чудото на музиката и свиренето на инструметни“, пишат от фестивала. „Укулеле за деца“ ще се състои на детската музикална площадка в градинката пред Народния театър.

Снимка: Uke Fest

Ще има уъркшоп за начинаещи и за напреднали, подходящ за подрастващи и за възрастни. Участниците ще се запознаят с нови техники за свирене, ще научат заедно акорди и цели песни, които по традиция ще изпълнят на флашмоб. Уъркшопа ще бъде воден от Васко Георгиев (Ukulele Cheats) и ще завърши с

укулеле караоке и флашмоб.

На свободна сцена всеки желаещ може да изпълни на укулеле своя любима песен или нещо авторско. Фестивалът ще завърши с вечерен концерт, включващ млади изпълнители и групи – Елиа Георгиева, Uke Duo, групата The Breakthrough, Eleeza & Vassi.

Uke Fest предоставя възможност на двама щастливци да спечелят чисто нови укулелета. Единият инструмент е предоставен от хавайски лютиерски бранд и може да бъде спечелен чрез участие в giveaway. А другият е укулеле от първокачесвена българска марка, което ще бъде подарено на един от участниците на свободната сцена.

Всички събития от програмата са със свободен достъп. Повече подробности за Uke Fest може да намерите на страниците им в социалните мрежи.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас