Най-необичайните места за почивка – гигантски картоф или НЛО

Снимка: travelwithjules

Най-необичайните места за почивка – гигантски картоф или НЛО

Снимка: travelwithjules
Сподели

Ако ви е омръзнало от еднообразните хотели и безвкусните стаи, значи е време да изберете нестандартно място за почивка. Ще се изненадате колко необичайни места може да наемете. От къщата на Мечо Пух, Графството от филма „Хобит“ или гигантски слон. Ето някой от тях…

 

Слонът Луси

Снимка: dailymail

Само на пет мили от Атлантик Сити този слон определено е едно най-нестандатните места, на които можете да отседнете. Луси е 138-годишен дървен слон, който е Национална историческа забележителност. Луси е

построена през 1881 г. и е по-стара от Статуята на свободата и Айфеловата кула в Париж.

Луси приема в „стомаха си“ първия си посетител през 1902 г., а през годините се превръща в гостилница и дори приема бившия президент на САЩ Удроу Уилсън.

Интериорът те пренася в лятна къща за почивка в началото на 20-и век. С престоя си гостите ще пътешестват през завладяващата история. Освен това ще имат възможност да се насладят на най-доброто, което крайбрежието на Джърси може да предложи – от вкусни ястия от най-добрите местни готвачи до живописни гледки към океана.

 

Къщичката на Мечо Пух

Снимка: CNN

Ако в детството си сте мечтали да живеете като Мечо Пух, това е шансът ви. Може да отседнете в копие на дървената къщичка на легендарното мече.

Илюстраторката на Мечо Пух Ким Реймънд предлага престой в „Bearbnb“ къщичка, построен по поръчка като копие на реалното място, вдъхновило измислената Сто акрова гора в Англия. Къщичката е създадена, за да

отбележи 95-годишнината от написването на „Мечо Пух“ от писателя А. А. Милн.

Къщата представлява една стая, която изглежда като изградена в дърво и може де пиюти четирима души. Гостите ще бъдат заведени на обиколка в района на гората Ашдаун в Източен Съсекс, вдъхновила автора. А престоят включва игра на Пухо пръчки на моста Пух и „вдъхновени от мед ястия“.

Правилата на къщата позволяват „многократни дрямки“ и насърчават закусването на „нещо малко“ в 11:00 ч. – времето, в което Пух закусва.

 

Гигантски картоф в Айдахо

Снимка: dailymail

След като обикаля страната в рамките на седемгодишна кампания за популяризиране на най-известната култура на щата – картофа, този шесттонен картоф се превръща в нещо, което може би е

най-странният и възхитителен малък дом под наем на всички времена.

Изработен е от бетон, мазилка и стомана, но обстановката отвътре придава уют и предразполага към почивка.

Изискано кътче е разположено сред 400 акра обработваема земя с невероятна гледка към планините Оуихи в далечината. Мястото си има всичко – вана, камина на ток, заграден заден двор и дори грамофон. Други уютни удобства са специално изградено легло тип „queensize“, мини хладилник, тематични книги и игри.

 

Ботушът

Снимка: airbnb

Издигайки се от земята като нещо излязло от приказка, Ботушът е едно от онези истински уникални места. Това магическо скривалище е разположено на брега на Тасман, Нова Зеландия, район с естествена красота – брегова линия и планински пейзажи за опознаване.

Мястото е творчески подвиг на архитектурата,

с големи открити камини отвътре и отвън, луксозно легло с кралски размери, душ, построен за двама. Като комплимент от собствениците ще намерите и цветя, шоколади и домашни лакомства. А излизайки навън може да се радвате на собствен двор.

Ботушът е уникално място за престой и гостите обикновено не искат да напускат. Ако търсите нещо малко необичайно, това е мястото за вас.

 

НЛО

Снимка: treehotel

Докато някой места се стремят да се слеят с обстановката наоколо, този НЛО хотел, разположен в Швеция, прави точно обратното… и това е великолепно. Вътрешността му е модерна, удобна и предназначена за петима души, с двойно легло, три единични детски легла, хол, тоалетна, подово отопление, дизайнерски чайник, стилни вълнени килими и прозорци с илюминатори за космически гледки.

Може би ще искате просто да останете в къщичката си на дървото, да слушате дъжда по покрива и тихото мъркане на печката.

Едно от уникалните удобства на това място е и сауна на дърва.

Наоколо има гъсти гори, из които да се разходите, шейни, теглени от хъски, които да покарате, селска скандинавска кухня, която да опитате, и съвсем вероятно Северното сияние, което да зърнете, така че не се настанявайте прекалено уютно вътре.

 

Замъкът Уилтън

Снимка: airbnb

Да, това е замък – ирландски замък от 19-и век със седем спални, разположен на брега на река Боро, който се предлага за около 1100 долара на вечер. За съжаление, няма Wi-Fi… или ров.

Елегантен и внушителен, замъкът Уилтън предлага луксозно настаняване в слънчевата югоизточна част на Ирландия. Замъкът е заобиколен от открит парк и тиха гориста местност. Част от местния пейзаж е още от 1247 г., когато на територията на замъка е построена първата укрепена кула. Това със сигурност е великолепно място за почивка.

 

Къща-куче

Снимка: wikipedia

Какво е усещането да се намираш в гигантско куче? Може да разберете, ако отседнете в тази причудлива къща с формата на куче, разположена в Котънууд, в селски район на Айдахо, САЩ.

Ако обичате да пътувате със своя домашен любимец, не е нужно да се притеснявате дали кучетата са добре дошли в този хотел. Къщата е тематично изглеждаща отвътре и отвън, вдъхновена от породата бигъл.

От гигантския бигъл се открива „обширна гледка към прерийните житни полета и околните планини“. Има тераса на втория етаж, която е пефектно място за наблюдение на звездите. Можете да се отбиете в посетителския център и магазина за сувенири Dog Bark Park.

Къщата с две спални във формата на бигъл има дървени кучешки дърворезби над леглото и книги на кучешка тематика в къта за четене.

 

В Графството на Хобитите

Снимка: booking

Ако сте дошли в Нова Зеландия, за да видите Средната земя в реалния живот, пригответе се да останете очаровани. А за да направите преживяването си още по-специално, можете да отседнете в хобитски дом.

Хобитите на Дж.Р.Р. Толкин са известни със своите подземни жилища с кръгли врати, спретнати градини и уютно обзавеждане. Питър Джаксън и екипът му пресъздават Графството, за да заснемат трилогиите „Властелинът на пръстените“ и „Хобит“.

Въпреки че снимките отдавна са приключили, хобитските дупки все още стоят.

С други думи, можете да разгледате истинските филмови декори, използвани за очарователното селце на хобитите.

Повечето от тези хобитски дупки обаче са само фасади, така че ако искате истинско преживяване, най-добрият начин е да наемете хобитска дупка в Нова Зеландия.

Хотел Woodlyn Park се намира недалеч от снимачната площадка на филма и е пресъздал своя собствена версия на къщите на хобитите. Ще се насладите на топлината и атмосферата на старата печка на въглища и мекия блясък на свещите. Уникалните къщи са едно наистина специално място за почивка.

Актуално

Избрано за вас