Свалиха обвиненията срещу Алек Болдуин за загиналата операторка

Снимка: MEGA/GC Images)

Свалиха обвиненията срещу Алек Болдуин за загиналата операторка

Снимка: MEGA/GC Images)
Сподели

Прокуратурата на щата Ню Мексико е оттеглила обвиненията срещу актьора Алек Болдуин заради загиналата операторка по време на снимки. Това предаде Асошиейтид прес.

Новината беше обявена първо от адвокатите на актьора. В същото време стана ясно, че

няма да бъдат оттеглени обвиненията срещу Хана Гутиерес Рийд.

Тя е отговорничката за оръжията на снимачната площадка на уестърна „Ръжда“, която стана сцена и на фаталния инцидент с операторката Халина Хъчинс.

Болдуин е продуцент на филма. Именно той произведе и фаталния изстрел. Допреди новината, че обвиненията срещу него падат, го грозеше опасността да влезе в затвора, тъй като бе обвинен в непредумишлено убийство.

Адвокатите на Хана Гутиерес Рийд на свой ред казаха, че очакват тя да бъде оправдана напълно в рамките на съдебния процес.

„Истината за случилото се ще излезе наяве и въпросите, на които отдавна търсим отговори, ще бъдат изяснени“, се казва в изявлението на адвокатите Джейсън Боулс и Тод Булиън.

Злощастният инцидент стана през октомври 2021 г. като при изстрела бе ранен и режисьорът Джоел Соуза.

Болдуин пледира невинен. Ако се беше признал за виновен, актьорът можеше да получи до 18 месеца зад решетките.

През есента на 2022 г. Алек Болдуин постигна споразумение със семейството на загиналата операторка, че няма да повдига обвинения в убийство.

Въпреки това тогавашният прокурор на Ню Мексико

Мери Кармак-Алтуис заяви, че споразумението няма да повлияе на окончателното решение дали да бъдат повдигнати наказателни обвинения срещу Болдуин.

Новите прокурори обаче решиха, че ще отхвърлят обвинението в непредумишлено убийство срещу Алек Болдуин за фаталната стрелба, намеквайки за нови разкрития в разследването.

Същевременно те предупредиха, че Болдуин не е освободен от отговорност.

Последващо разследване ще остане активно, а обвинението в непредумишлено убийство срещу Хана Гутиерес Рийд, отговорник за оръжията, остава непроменено, според изявлението на прокурорите Кари Мориси и Джейсън Луис.

Актуално

Избрано за вас