Дани Мастерсън вече излежава присъдата си за изнасилвания

Снимка: Anna Webber / Getty Images

Дани Мастерсън вече излежава присъдата си за изнасилвания

Снимка: Anna Webber / Getty Images
Сподели

Американският актьор Дани Мастерсън е изпратен в затвор в щата Калифорния, за да изтърпи присъдата си за две изнасилвания, предаде Асошиейтед прес.

Властите съобщиха, че 47-годишният Мастерсън е в щатския затвор „Норт кърн“ край Делано и публикуваха първата му снимка от мястото за лишаване от свобода. На фотографията той е облечен в оранжево затворническо облекло, има  дълга коса и брада.

През месец юни актьорът, известен с участието си в сериала „Шеметни години“, беше осъден по обвинения за изнасилване на две жени в своя дом в Лос Анджелис през 2003 г. По време на изслушването обвинението твърдеше, че

актьорът е „дрогирал и изнасилвал“

жертвите си. През септември беше произнесено и наказанието му – 30 години лишаване от свобода.

Делото, което започна през 2017 г. след обвиненията срещу бившия продуцент Харви Уайнстийн, предизвика движението #Me Too и повдигна въпроси за ролята на Сциентоложката църква, в която членува и Мастерсън. Две от жените твърдят, че организацията, която е много добре установена в Лос Анджелис, ги е

разубедила да се свържат с полицията.

След решението по делото съпругата на Мастерсън – актрисата Бижу Филипс, подаде документи за развод няколко седмици по-късно. Бракът им продължи 12 години, пише БТА.

В продължение на месеци Мастерсън беше в затвора на окръг Лос Анджелис. Той може да получи право на предсрочно освобождаване, след като излежи 25 години от присъдата си, отбелязва Асошиейтед прес.

Актуално

Избрано за вас