Дани Мастерсън беше осъден на 30 години затвор за изнасилвания

Anna Webber / Getty Images for Netflix file

Дани Мастерсън беше осъден на 30 години затвор за изнасилвания

Anna Webber / Getty Images for Netflix file
Сподели

Американският актьор Дани Мастерсън, виден член на Сциентоложката църква, беше осъден на 30 години затвор. В основата стоят две изнасилвания.

Така 47-годишният комик, известен с ролята си в сериала „Шеметни години“, който беше признат за виновен през юни, получи максималната присъда, която го грозеше. По време на съдебния процес три жени, също сциентоложки, го обвиниха, че ги е изнасилил в дома си в Холивуд хилс между 2001 и 2003 г, пише БТА.

Съдебните заседатели се произнесоха в полза на две от жените. Те обаче не успяха да постигнат единодушно решение, необходимо за осъждането по третия случай.

По време на изслушването обвинението твърдеше, че

актьорът е „дрогирал и изнасилвал“ жертвите си

Делото, което започна през 2017 г. след обвиненията срещу бившия продуцент Харви Уайнстийн, които предизвикаха движението #MeToo също, повдигна и въпроси за ролята на Сциентоложката църква. По-специално две от жените казаха, че организацията, която е много добре установена в Лос Анджелис, ги е разубедила да се свържат с полицията.

Защитата на Дани Мастерсън настоява, че версията на

тъжителките за събитията се е променила през годините

и предполага, че предразсъдъците срещу сциентологията може да са мотивирали процеса.

По време на предишния процес през ноември други съдебни заседатели отказаха да се произнесат. Причината беше, че не постигнаха единодушие.

Дани Мастерсън става известен в края на 90-те години на миналия век с ролята си в сериала „Шеметни години“. В него той играе с Мила Кунис и Аштън Къчър. Той участва с Къчър и в сериала „Ранчото“. През 2017 г. обаче беше отстранен, след като полицията в Лос Анджелис потвърди, че разследва обвинения в сексуално посегателство срещу него.

След ареста на актьора през юни 2020 г. окръжната прокуратура на Лос Анджелис е уведомила, че е снела други две обвинения в сексуално посегателство срещу него поради липса на доказателства и поради изтекла давност.

Фото кредит откриваща снимка: Anna Webber / Getty Images for Netflix file 

Актуално

Избрано за вас