Дъщерята на Лиса Мари Пресли завършва мемоарите ѝ, слушайки стари касети

Снимка: Getty Images

Дъщерята на Лиса Мари Пресли завършва мемоарите ѝ, слушайки стари касети

Снимка: Getty Images
Сподели

Лиса Мари Пресли е само на 4 дни, когато се появява пред целия свят, сгушена в ръцете на майка си Присила Пресли. Пред болницата в Мемфис семейството на Краля на рокендрола бива причакано от тълпа от фенове, нетърпелива да види наследницата на изпълнителя. От този момент нататък общественият интерес към живота на Лиса Мари – от триумфалните моменти до личните ѝ борби – не стихва. Така е до смъртта ѝ на 54-годишна възраст през 2023 г. Тя си отива от запушване на тънките черва, което се развива след бариатрична операция. За първи път историята ѝ бива разказана със собствените ѝ думи.

След смъртта на Лиса Мари дъщерята на звездата, актрисата Райли Киоу, завършва мемоарите на майка си. Докато се бори със скръбта си, тя –

единствен попечител на имуществото на Лиса Мари и собственик на семейния дом „Грейсленд“

– слуша касети със спомени. Резултатът е книгата „Оттук до голямата неизвестност“, която излиза на 8 октомври.

„Тъй като майка ми беше дъщеря на Елвис Пресли, за нея постоянно се говореше, спореше и я разнищваха“, разказва 35-годишната Райли.

„Това, което тя искаше да направи в мемоарите си и което се надявам да съм направила, завършвайки ги за нея, е

да отида под представата за нея в заглавията на списанията

и да разкрия същността на това, което е била. Да я превърна в триизмерно човешко същество – най-добрата майка, диво дете, яростна приятелка, недооценена художничка. През целия си забележителен живот тя е била откровена, забавна, травмирана, радостна, скърбяща. Искам да дам глас на майка ми по начин, който ѝ убягваше, докато беше жива“.

За да направи това, Райли (дъщеря на Лиса Мари от първия ѝ брак с музиканта Дани Киу) слуша касети с разкази на майка си за Елвис,

романтичните ѝ връзки, майчинството, опустошителната смърт на сина ѝ Бенджамин

 и изкупителното раждане на внучката ѝ, 2-годишната дъщеря на Райли – Тупело.

„Касетите са невероятен портрет на природната сила, която тя представляваше“, казва Райли за майка си.

„В зависимост от деня и настроението ѝ, тя може да звучи затворена или разсеяна, уязвима и открита. Мож раздразнена и затворена, изпълнена с надежда, ядосана, всичко. Чуваш я във всичките ѝ състояния“.

Чрез мемоарите Райли иска читателите да видят майка ѝ ясно, може би за първи път, предаде People.

„Надявам се, че при едно необикновено обстоятелство хората ще се свържат с едно много човешко преживяване за любов, разбито сърце, загуба, пристрастяване и семейство“, казва тя. „Майка ми искаше да напише книга с надеждата, че някой може да прочете историята ѝ и да се припознае в нея – да знае, че не е сам на света. Надеждата ѝ с тази книга беше просто човешка връзка. Така че това е и моята“.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас