Холивуд – кога скандалното прекрачва граница на легалното?

Снимка: Mega

Холивуд – кога скандалното прекрачва граница на легалното?

Снимка: Mega
Сподели

Представяли ли си ,че звездните купони, които виждате в социалните мрежи, могат пазят опасни тайни? Мислили сте си, че любимите ви популярни личности ще бъдат замесени в сериозни престъпления?

И всичко това…в името да доброто старо парти.

След последните скандали, които разтърсиха Холивуд познатата класика на секс, наркотици и рокендрол вече изглежда просто като детска игра. Само за една седмица се направиха толкова разкрития за тъмната страна на шоубизнеса, колкото светът не е виждал от 20 години насам. Една звездна парти бомба избухна, поставяйки в опасност имиджа на някои от най-обичаните знаменитости на новия век.

Снимка: Mega

Всичко започна на 16 септември, когато американският рапър и продуцент Шон Комбс, по известен с псевдонима „P Diddy“ , беше арестуван по обвинения в рекет и трафик на хора и системни изнасилвания, пише AP Доказателствата срещу  54-годишния музикант разкриват мрачна картина на предполагаема „престъпна мрежа“, ръководена от самия него. Обвиненията включват отвличане, насилствено принуждаване към сексуални актове, сексуален трафик и организиране на „freak off“ сесии – оргии по време на своите култови звездни партита,

на които присъствали изпълнители, актьори, спортисти, дори президенти.
Снимка: Getty images

Комбс е записвал и принуждавал жертвите си да участват. Тези обвинения следват шокиращите съдебни искове от миналата година, включително дело, заведено от дългогодишната му приятелка Касандра „Каси“ Вентура, която го обвинява в систематично физическо и сексуално насилие.

Арестът изобщо не е неочакван. Той е в резултат от дългогодишно федерално разследване, което включва обиски на именията му в Лос Анджелис и Маями по-рано тази година. Според властите в рамките на тези обиски са открити сериозни доказателства – наркотици, огнестрелни оръжия с премахнати серийни номера и дори повече от

1000 бутилки с бебешко олио, които са свързани с насилствените сесии, наречени „freak off“.
Снимка: zazoom.it

Още по-шокиращо е участието на хора от обкръжението на Комбс. Те са действали като посредници и са му помагали да осъществи своите престъпни действия. Лични асистенти, охранители и висши служители в неговите компании са обвинени, че са

съдействали за прикриването на насилието и са заплашвали жертвите да мълчат.

Прокуратурата твърди, че Комбс използва финансовата си власт, за да контролира и заплашва хората около себе си, като ги принуждава да участват в престъпни схеми.

Разкритията само задълбочават мрачния образ на музикалната звездата. която доскоро бе възхвалявана за своите успехи и принос към музиката, като се има предвид успехите му от 90-те години и компанията му Bad Boys Records. През 2023г. той дори печели награда за „музикална икона“ на награди VMA .

Кои са знаменитостите от близкия кръг на Diddy? Какво знаят и какво прикриват?

Според Daily Mail в съдебните документи се посочва, че свидетели на нелегалните деяния са били знаменитости, сред които известни спортисти, политически фигури, художници, музиканти и политици.

Снимка: Complex Original
Ъшър

Ъшър се запознава с Diddy като тийнейджър. Той дори живее с него в продължение на една година – преживяване, наречено „Flavor Camp“(Лагер на ароматите). По време на участието си в шоуто на Хауърд Стърн той разказва за престоя си в дома на Diddy и го определя като „доста див“. „Отидох там, за да видя начина на живот“, каза той, съобщава Daily Star. „И аз го видях. Но не знам дали бих могъл да си позволя да се отдам и да разбера какво изобщо наблюдавах. Беше доста диво…. Беше лудост“.

На въпроса дали би изпратил собствените си деца в „лагера“, Ъшър отговаря: „По дяволите, не“.

Интересно е, че по времето на ареста на Diddy стотици публикации на Ъшър в X/Twitter изчезват, като певецът твърди пред феновете, че „акаунтът му е хакнат“.

Джей-Зи

Връзката на Джей-Зи с Diddy е дълбока, тъй като двамата музикални магнати са работили заедно не само в музикално отношение, но и са обсъждали потенциални бизнес начинания. Той и съпругата му Бионсе обаче запазиха мълчание по отношение на неотдавнашните обвинения и ареста на Комбс – мълчание, което рапърът 50 Cent подчерта като бягане от отговорност в няколко онлайн поста.

Аштън Къчър

Аштън Кътчър, известен с холивудския си чар, е присъствал на събитията на Diddy и го смята за свой приятел. Спомняйки си за началото на дружбата им по време на интервю за Hot Ones, Кътчър споделя: „Станахме близки и просто се срещахме, гледахме футбол заедно“.

Снимка: Getty images
Клоуи Кардашиян

Клоуи Кардашиян и известното ѝ семейство, също се забавляват с Diddy. В един от епизодите на „Keeping Up With The Kardashians“ тя разказа за дивото си преживяване на едно от неговите партита, като сподели пред сестра си Кортни: „Качих се на самолета в 5:30 сутринта. Е, това парти… Мисля, че половината от хората там бяха с голи дупета. Щеше да ти хареса“, шегува се тя, намеквайки за забавлението при закрити врати.

Парис Хилтън

Парис Хилтън, прочутата наследница на хотелски комплекси, не е непозната за ексклузивните събирания. Когато я питат в токшоуто на Елън ДеДженерис за най-доброто ѝ преживяване на парти, тя отговаря: „50-ия рожден ден на Puffy. Беше толкова откачено. Епично.“

Дженифър Лопес
Снимка: Page Six

Дженифър Лопес, която е на върха на славата си, някога е имала бляскав романс с рапъра – от 1999 до 2001 г. По време на съвместния им живот двамата се забъркват в инцидент със стрелба в нощен клуб. Въпреки че е арестувана, Лопес бързо си възвръща свободата, докато той е изправен пред обвинения за притежание на оръжие и опит за подкуп, пише Mirror.

Освен това – Джей Ло е изразила оплаквания от миналото, че е била „манипулирана“ във връзките си в рамките на документалния си филм за Netflix, без да сочи с пръст някой конкретен свой бивш партньор.

50 Cent

Рапърът 50 Cent е известен с това, че не присъства на събиранията на Diddy. „Много ясно изразявам мнението си, че не ходя на партита на Puffy и не правя глупости от този род“, споделя той пред Hollywood Reporter. „От години се пазя от такива неща. Това е просто токсична енергия, която ми е неприятна“.

Джъстин Бийбър

Джъстин Бийбър си спомни за връзките си с рапъра в началото на кариерата си, споделяйки в Instagram: „Спомням си как отидох в офиса му, за да му покажа една песен. Аз я написах за него, когато бях на 14 години. Песента беше боклук и щеше да бъде твърдо „не“ от него. Той обаче ме попита дали бих направил нещо фрийстайл за предстоящия му албум „Love“.

Притесненията сред феновете се повишиха, след като отново се появиха стари кадри, показващи младия Бийбър на партита със скандалния музикант. Това се случва на фона на все по-чести признания  на изпълнителя за

предизвикателни „срещи“ в индустрията и травмиращи преживявания от звездното детство.

Преди 4 години излезе клип към неговия сингъл „Yummy“, който е ясна препратка към това как Бийбър се чувства използван от токсичната страна на шоубизнеса.

Опитаха ли се да ни предупредят за Diddy?
Кание Уест
Снимка: Billboard

През 2022 г.  Кание Уест нарече Шон Комбс „изкормвач“ и заяви, че той е продал собствените си хора, за да се спаси от затвора. Дори и сега е трудно да се каже дали твърденията на Уест са достоверни. Като се има предвид настоящите правни проблеми на Комбс, думите му изглеждат като предупреждение, независимо дали той наистина е имал вътрешна информация, или не.

Еминем

Еминем си спечели признанието на феновете за текста на песента си „Fuel“, който според някои намеква за провиненията на Шон Комбс. В песента рапърът използва игра на думи, която феновете тълкуват като препратка към обвиненията в сексуално насилие.

„SA, R-A-P-E-R, / чакай, той не е изписал думата „рапър“ и не е пропуснал P, нали?“

Феновете отбелязват, че SA е акроним за сексуално посегателство.

Тупак Шакур
Снимка: Getty Images

Говорейки за конспирации, 50 Cent също твърди, че Комбс е „поръчал убийството на Тупак “. В разговор със списание Vibe през 1995 г. Шакур е попитан дали смята, че Комбс е свързан с прострелването му през предходната година. Шакур не се сдържа и казва:

„Вярвам, че е така“, като добави, че „това е между мен и него и само той знае“.

Около година по-късно Шакур е замесен в друга стрелба, която се оказва фатална. Дуейн „Кийф Д“ Дейвис, който е арестуван за убийството на Тупак през 2023 г., веднъж казва, че Комбс е предложил 1 милион долара, за да извърши убийството на рапъра. Независимо дали Diddy е бил замесен, думите на Шакур рисуват портрета на един жесток човек.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас