Кои са най-шокиращите признания на звездите?

Снимка: ANSA

Кои са най-шокиращите признания на звездите?

Снимка: ANSA
Сподели

Признания, толкова трудни за изричане – всички имаме поне една история в живота си, която предпочитаме да запазим само за себе си. Понякога обаче усещаме нуждата да я споделим с приятел. Не толкова за да чуем неговото мнение, а просто за да се освободим от тежестта на тайните. Друг път, когато нямаме сили да ги изречем на глас, просто грабваме лист хартия изпод нощното шкафче и записваме всичко.

Когато обаче сте в светлината на прожекторите, както е при звездите, тези среднощни „разкази“ се превръщат в автобиографични книги. В такива ситуации изповедите често се случват пред журналистите, а не пред най-близките. Независимо дали става дума за пиар ход или импулсивно решение, научно е доказано, че споделянето може да донесе огромно облекчение – дори ако след това последват негативни реакции. 

Нека заедно разгледаме някои от най-интересните признания на звездите през годините, които шокираха техните фенове.

Дрю Баримор: „Започнах да употребявам кокаин, когато бях на 9 години“
Снимка: Noam Galai/Getty Images

Дрю Баримор дебютира в киното на едва 6 години с ролята си в „E.T.“ и медийната слава я застига много бързо. В интервю за списание „People“ през 1989 г., тя споделя за трудностите, с които се е сблъскала, и разказва за ранната си зависимост: „Започнах да употребявам кокаин, когато бях на 9 години. Днес се гордея, че успявам да остана трезва“.

Катрин Зита-Джоунс: „Аз съм биполярна“
Снимка: SIPA

През април 2011 г. Катрин Зита-Джоунс разкри пред света, че страда от депресия и биполярно разстройство. „Това е емоционално разстройство, което засяга милиони хора – аз съм една от тях“, сподели тя в интервю за „People“. Актрисата дори е била хоспитализирана в психиатрична клиника и е преминала през месеци на лечение, за да се справи със състоянието си. Един от най-трудните аспекти за нея е било справянето с негативните коментари. „Не можеш да избягаш от това, което хората казват. Ако си човешко същество, това може да бъде много болезнено. Беше като отрова“, разказва тя.

Зита-Джоунс осъзнала, че най-доброто решение е било да се дистанцира от медийното пространство. Днес, макар и все още да живее с биполярното разстройство, звездата от „Маската на Зоро“ е открила начини да се грижи за емоционалното си състояние. „Научих се да оценявам най-малките неща, като например да пия чай на терасата в една прекрасна сутрин“, споделя тя.

Ан Хатауей: „Мислех, че съм преодоляла анорексията“
Снимка: Getty Images

В интервю за „E! News през 2013 г. Ан Хатауей признава: „Ако трябва да съм честна, все още съм обсебена от теглото си. Мислех, че съм преодоляла анорексията, но все още ме преследват тревожни мисли“. Актрисата разказва за драматичното отслабване, което е било необходимо за ролята ѝ на Фантин в „Les Misérables“ на Том Хупър. Въпросът, който си е задавала дълго  след снимките, бил дали спечеленият „Оскар“ за най-добра актриса в поддържаща роля си е струвал да се сблъска отново с старите си травми.

Уинона Райдър: „Бях клептоманка“
Снимка: Vittorio Zunino Celotto/Getty Images

Уайнона Райдър признава пред американското списание Vogue, че страда от клептомания — неустоим порив да бъде откраднато нещо, от което човек всъщност няма нужда и което не представлява особена стойност. В ексклузивното интервю, дадено през 2007 г., тя разказва за ареста си през декември 2001 г. и тригодишната си условна присъда за кражба на бижута от универсален магазин в Бевърли Хилс.

„Два месеца преди това си бях счупила ръката и се пристрастих към болкоуспокояващи, което ме разтревожи. Вземах ги, без да мисля за страничните ефекти“, обяснява тя. „В крайна сметка арестът ми позволи да спра да ги приемам“.

Арнолд Шварценегер: „Изневярата е най-глупавото нещо, което съм правил в живота си“
Снимка: Phillip Faraone/Getty Images

В мемоарите си „Total Recall: The Incredible True Story of My Life“, публикувани през 2012 г., Арнолд Шварценегер откровено разказва за грешките, довели до края на брака му. В книгата той признава, че е имал извънбрачна връзка с икономката Милдред Баена, която е довела до раждането на техния син Джоузеф. Шварценегер нарича тази изневяра „най-глупавото нещо, което съм правил в живота си“, като подчертава, че именно това решение е разрушило отношенията му с тогавашната му съпруга Мария Шрайвър. Той признава, че е осъзнал сериозността на последствията твърде късно, когато истината е излязла наяве.

Деми Ловато: „Не можех да издържа повече от 30 минути до един час без кокаин
Снимка: Reuters

През 2014 г., в ексклузивно интервю за „Access Hollywood“, звездата на Дисни Деми Ловато, придружена от майка си Даяна де ла Гарза, открито говори за шокиращата си зависимост от наркотиците и алкохола.

Не можех да издържа повече от 30 минути до един час без кокаин и го внасях в самолетите“, казва Ловато.

Тя споделя, че е

внасяла кокаин по време на полет

и е чакала, докато останалите пътници в първа класа се настанят, за да се промъкне до тоалетната и да го употреби, дори когато е имала трезвен спътник, който я е наблюдавал. Майка ѝ признава, че е знаела за зависимостта на дъщеря си, но е отричала реалността и е искала да вярва на Деми, когато е казвала, че всичко е наред.

По време на борбата си с зависимостите Деми и майка ѝ открили, че и двете са имали хранителни разстройства и са се борили с тях.

Ловато разказва, че нейното разстройство е започнало още преди тийнейджърските ѝ години, когато е била на 8 или 9 години. Първоначално е започнала с преяждане, след което преминала към гладуване. „Имаше моменти, в които повръщах само кръв и осъзнах, че ако не спра, ще умра“, споделя тя. За щастие, Ловато получила необходимата помощ и в момента тя и семейството ѝ са в добро здраве.

Миро: „Пиеенето се беше превърнало в мое ежедневие“
Снимка: Личен Архив

Певецът Миро сподели в интервю за предаването „120 минути“ по БТВ през 2018 г., че изминалата година е била най-успешната за него,

защото е успял да се пребори с алкохолната си зависимост.

„Пиех методично всеки ден, което се беше превърнало в мое ежедневие“, разказва той.

Миро говори открито за трудностите, с които се е сблъскал, и за моментите на осъзнаване на сериозността на проблема си. „Работата става наистина зле, когато започнеш да криеш от себе си количеството алкохол, което си изпил. Ако бях събрал всички бутилки, които изхвърлях, щяха да напълнят една голяма торба – само за 24 или 48 часа. Те са пълни с отрова, която замъглява съзнанието“.

Певецът споделя историята си с надеждата да помогне на други хора, борещи се със зависимости. „Днес не пия и не искам никога да се връщам към този начин на живот“, категоричен е поп изпълнителя. Той подчертава колко важно е да намериш сила, за да се справиш с трудностите.

Лара Фабиан:  „Единствената ми сила по онова време беше да кажа ‘не’“.
Снимка:Getty Images

На 23 октомври 2020 г. Лара Фабиан говори пред ICI Radio-Canada за документалния филм Lara“ на режисьора Жан-Франсоа Фонтен. По време на интервюто певицата бе попитана за своето мнение относно движението #MeToo. Така тя разкрива, че е била жертва на сексуален тормоз на снимачната площадка.

„Аз съм го преживяла от първо лице и никога не съм говорила за това, дори в документалния филм“, сподели Фабиан.

Въпреки че до момента не е обсъждала публично тези преживявания, Лара Фабиан решава да разкрие личния си опит: „Вярвам, че понякога

жените сме готови да платим висока цена в името на определени мечти.

Но когато си на път да платиш тази цена, не можеш да си представиш размера на болката. Аз я преживях и натиснах бутона „стоп“ – обясни тя.

Фабиан добави, че разбира защо някои жени избират да мълчат след подобни преживявания: „Беше трудно. Последствията бяха значителни. Големи последствия“, казва тя, без да навлиза в подробности.

Изпълнителката споделя още, че е предпочела да се откаже от някои професионални постижения, вместо да се поддаде на изнудването. „За мен последствията от това каква съм като жена щяха да бъдат много по-сериозни, отколкото да не мога да постигна определени неща. Днес мога да кажа, че не съм влязла в тази омерта“, каза тя пред ICI Radio-Canada. Тя завършва темата с думите: „Единствената ми сила по онова време беше да кажа ‘не’“.

Яна Маринова: „Родителите ми нямаха възможност да разберат, че разрушителната връзка, която имаха, беше разрушителна и за мен“
Снимка: Facebook/Yana Marinova

През 2022 г. в интервю за Нова телевизия Яна Маринова разказва своята лична история за насилието, което е наблюдавала в дома си. Тя представя част от случилото се във филма „Игра на доверие“.

„Пораснах в изключително интересен свят, свързан с родителите ми – те бяха адски интелигентни, надскачащи времето си. Но те нямаха възможност да осъзнаят, че разрушителната връзка, която имаха, беше разрушителна и за мен“, признава актрисата.

Въпреки че винаги е искала да избяга от примера, който е възприемала като негативен, тя осъзнава, че подсъзнателно го е следвала: „Разбирам, че много от нещата, които съм правила в живота си, са били в опит да вървя срещу всичко, което майка ми ме беше учила. Въпреки това – се поддадох на времето, което наричам „мутробарок“. Имаше моменти, когато ходех по чалга партита, вместо да се върна към книгите. Дори си намерих гадже, което ме пребиваше от бой, може би за да ѝ докажа, че и аз мога да бъда толкова „готина“ и да съм герой от филм, както и тя“.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас