Яна Маринова спечели приз за „най-добра актриса“ на фестивал в Италия

Фото кредит: Dir.bg

Яна Маринова спечели приз за „най-добра актриса“ на фестивал в Италия

Фото кредит: Dir.bg
Сподели

Яна Маринова спечели награда за „Най-добра актриса“ в главна женска роля на италианския фестивал Castelli Romani International Film Festival с участието си в „Игра на доверие“ на режисьора Мартин Макариев.

Наградата е

поделена между Яна и хърватската актриса Джейн Александър

за филма „Молитва за Юда“ (Una Preghiera per Giuda) на италианския режисьор Масимо Паолучи.

Третото издание на фестивала се проведе в музея „Palazzo Chigi Ariccia“, построен още през 15-и век. Негови специални гости бяха звездите на италианското кино Орнела Мути и Франко Неро. Той грабна наградата „Най-добър режисьор“ за филма си „Човекът, който проектира Бог“.

След прожекцията на българския филм „Игра на доверие“ Яна Маринова получи аплодисменти и комплименти  от представителите на италианското жури. Специалисти от филмовия бранш и официални гости пък определиха филма за едно от попаденията на фестивала.

„Изключително изненада съм за тази награда, понеже „Игра на доверие“ не е типичен фестивален филм, а е насочен към зрителя. Не съм си и

мечтала да получа подобна награда

и то точно на фестивал в Италия, страната на великото кино и на великата красота. Благодаря от цялото си сърце на зрителите“, сподели Яна Маринова.

Базирана на реална история, продукцията с елементи на трилър повдига завесата за насилието във всичките му форми и как то се отразява на съзнанието и бъдещето на майка и дъщеря, попаднали в подобна среда, предаде dir.bg Тази актуална и болезнена, но важна за обществото ни, тема е пресъздадена от режисьора Мартин Макариев по интригуващ и силно въздействащ начин. В основата на филма стои една истинска игра на доверие, чрез която

майка се стреми да предпази дъщеря си

от дебнеща в миналото опасност. Филмът е продуциран от Яна Маринова за „Продуцентска Къща Спирит“. Сценарият на „Игра на доверие“ е на Борислав Захариев, а оператор е Андрей Андреев.

В главните роли са Яна Маринова, Пламен Манасиев, Луиза Григорова-Макариев, София Ласкин, Владимир Зомбори и Александър Димов. Участие взимат още Мария Каварджикова, Малин Кръстев, Христо Петков, Китодар Тодоров, Искра Донова, Александър Хаджиангелов, Яна Титова и др. Продукцията отваря темата за психическото и физическото насилие, често скрити зад маската на добрите намерения. Това е история за силната, уверена и смела жена, а зрителските отзиви са повече от емоционални и дълбоко искрени.

Игра на доверие“, както и филмът „Привличане“ са налични в HBO Max за България и още 7 балкански държави – Сърбия, Северна Македония, Хърватска, Черна гора, Босна и Херцеговина, Албания и Словения.

Фото кредит: Dir.bg

Актуално

Избрано за вас