Оръжейничката на филма Rust е призната за виновна за непредумишлено убийство

Снимка: abc

Оръжейничката на филма Rust е призната за виновна за непредумишлено убийство

Снимка: abc
Сподели

Отговарящата за оръжията на снимачната площадка на филма Rust Хана Гутиерес ще получи присъда заради стрелба, която доведе до смъртта на оператора Халина Хъчинс през 2021 г., предаде АФП.

Хана Гутиерес-Рийд беше

призната за виновна за непредумишлено убийство

в началото на март от съда в Ню Мексико. Именно тя по погрешка зарежда боен патрон в репродукция на револвер Колт 45, с който Алек Болдуин стреля по време на репетиция на снимачната площадка и ранява смъртоносно Халина Хъчинс. За оръжейничката е предвидено максимално наказание от

18 месеца лишаване от свобода.

Звездата и продуцент на филма Алек Болдуин също е обвинен в непредумишлено убийство. Той насочва пистолет към Хъчинс, когато револверът стреля, убивайки Хътчинс и ранявайки режисьора Джоел Соуза.

Снимка: imdb

Болдуин не се признава за виновен по обвинението в непредумишлено убийство и твърди, че е дръпнал чукчето на пистолета, но не и спусъка, преди оръжието да гръмне. Той ще бъде съден през юли.

Гутиерес-Рийд може да получи и глоба от 5000 долара.

Прокурорите обвиняват Гутиерес-Рийд, че неволно е

внесла бойни патрони на снимачната площадка

на Rust, където това е изрично забранено, и че не е спазила основни протоколи за безопасност на оръжията. След двуседмичен съдебен процес съдебните заседатели заседаваха около три часа, за да произнесат присъдата си.

Адвокатите на Гутиерес-Рийд поискаха снизходителност при произнасянето на присъдата, включително евентуално условно освобождаване, с което да се избегне по-нататъшно лишаване от свобода и присъдата за вина да не бъде вписвана в досието ѝ, ако бъдат изпълнени определени условия.

Снимка: abc

Гутиерес-Рийд беше оправдана по време на съдебния процес по обвиненията, че е подправила доказателства в разследването  Rust. Тя също така

не се е признала за виновна

по отделно обвинение в престъпление, според което се твърди, че е внесла пистолет в бар в Санта Фе, където огнестрелните оръжия са забранени.

Този рядък инцидент шокира Холивуд и предизвика призиви за забрана на огнестрелните оръжия на снимачните площадки.

Актуално

Избрано за вас