Почина актрисата от сериала „Бевърли Хилс, 90210“ Шанън Дохърти

Снимка: Getty images

Почина актрисата от сериала „Бевърли Хилс, 90210“ Шанън Дохърти

Снимка: Getty images
Сподели

Шанън Дохърти, актриса, участвала в популярните сериали „Бевърли Хилс, 90210“ и „Чародейките“ и документирала деветгодишната си битка с рака на гърдата, е починала, съобщи дългогодишният ѝ публицист.

Тя беше на 53 години.

С натежало сърце потвърждавам кончината на актрисата Шанън Дохърти. В събота, 13 юли, тя загуби битката си с рака след дълги години борба с болестта“, се казва в изявление на публициста на Дохърти Лесли Слоун до CNN.

„Всеотдайната дъщеря, сестра, леля и приятелка беше заобиколена от близките си, както и от кучето си Бауи. Семейството моли за уединение в този момент, за да може да скърби в мир“, продължава изявлението ѝ.

Новината беше съобщена първо от списание People.

Снимка: Getty images

Актрисата си спечелва верни фенове с ролите на Хедър Дюк в култовия класически филм „Heathers“ от 1989 г., на Бренда Уолш от 1990 до 1994 г. в хитовия сериал „Бевърли Хилс, 90210“ и последвалия го спиноф „90210“, както и на Прю Халиуел в „Чародейките“ от 1998 до 2001 г.

За първи път Дохърти е диагностицирана с рак на гърдата през 2015 г.,

който две години по-късно преминава в ремисия. През 2020 г. Дохърти обяви, че ракът се е върнал, разпространил се е и е в четвърти стадий.

През юни 2023 г. тя споделя новината, че ракът се е разпространил в мозъка ѝ.

Дохърти документира преживяванията си с рака в своя подкаст „Да бъдем ясни с Шанън Дохърти. Последният епизод беше излъчен на 8 юли.

Актрисата, която открито говореше, че живее с рака, дори когато беше ясно, че той е нелечим, запази тази нагласа, докато говореше за плановете си за бъдещето.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас