Почина братът на Мадона – Кристофър Чиконе

Снимка: Ted Soqui/Corbis via Getty Images

Почина братът на Мадона – Кристофър Чиконе

Снимка: Ted Soqui/Corbis via Getty Images
Сподели

Братът на Мадона Кристофър Чиконе е починал този петък (4.10) на 63 години. Причината е онкологично заболяване. Това съобщи неговият представител Брад Тейлър пред Асошиейтед прес в неделя (6.10).

Мадона публикува възпоменание за него в Инстаграм с поредица от снимки през годините. „Той беше най-близкият човек до мен толкова дълго време“, написа тя. „Трудно е да се обясни връзката ни. Но тя израсна от разбирането, че сме различни и че обществото ще ни се кара за това, че не следваме статуквото.

Хванахме се за ръце и танцувахме през лудостта на нашето детство“.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Madonna (@madonna)

Мадона пише, че откриването на танците в малкия им град в Средния Запад е спасило и двамата. Учителката им по балет е създала безопасно пространство за брат ѝ и различната му сексуална ориентация.

Танцьор от младежките си години, Сиконе е дълбоко свързан с възхода на сестра си в поп звездите през 80-те години на ХХ век. Той участва в музикални клипове като „Lucky Star“, артдиректор е на световното ѝ турне Blond Ambition и директор на турнето The Girlie Show. Режисира също така музикални видеоклипове за Доли Партън и Тони Бенет.

„Когато ставаше дума за добър вкус, брат ми беше папата и трябваше да целунеш пръстена, за да получиш благословията му“, пише Мадона. „Той беше художник, поет и визионер. Възхищавах му се. Той имаше безупречен вкус. И остър език, който понякога използваше срещу мен, но аз винаги му прощавах.“

През 2008 г. Чиконе издава автобиографичен бестселър, озаглавен „Живот с моята сестра Мадона“, в който пише за обтегнатите им отношения, романтичните ѝ заплитания, както и за спомените си от турнетата с нея. В продължение на две десетилетия той е бил до нея, хореографирайки, режисирайки, обличайки и помагайки на сестра си. Освен това проектира интериора на домовете ѝ в Ню Йорк, Маями и Лос Анджелис. Казва, че на моменти това е приличало на брак. „Беше нож с две остриета“, казва той пред Good Morning America през 2008 г. „Никой не ме беше приковал да се заставя – да остана.“

Снимка: Ted Soqui/Corbis via Getty Images

Книгата и описанията на известните хора от кръга на сестра му се отразяват и на някои от холивудските му приятелства. Няколко години по-късно, през 2012 г., покрай представянето на колекция обувки по негов дизайн, той заяви пред The Standard, че със сестра му са „на съвсем нормално положение“ и поддържат контакт.

„Аз не работя за нея и така е по-добре“, казва той.

През последните години Чиконе се премества в Долния полуостров на Мичиган, за да бъде по-близо до семейството си. През 2016 г. Чиконе се жени за британския актьор Рей Текера. Мадона пише, че когато той се е разболял, те са намерили отново пътя един към друг. „Радвам се, че той вече не страда“, написа тя. „Никога няма да има някой като него. Знам, че той танцува някъде.“ Мадона загуби и доведената си майка, Джоан Клер Чиконе от рак само преди няколко седмици, а по-големия си брат Антъни Чиконе, в началото на 2023 г.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас