Разследват как Матю Пери се е сдобил със смъртоносното количество кетамин

Снимка: AFP/Getty Images/Frederick M. Brown

Разследват как Матю Пери се е сдобил със смъртоносното количество кетамин

Снимка: AFP/Getty Images/Frederick M. Brown
Сподели

DEA и полицията на Лос Анджелис са започнали наказателно разследване на смъртта на Матю Пери, причинена от остър кетаминов ефект миналата година. Говорител на полицията на Лос Анджелис потвърди пред Variety, че се провежда разследване на смъртта на Пери. Los Angeles Times съобщи, че DEA също е замесена.

Пери почина на 28 октомври 2023 г., на 54-годишна възраст. Когато властите пристигат в дома му в Лос Анджелис в 16:00 ч., го намират в безсъзнание в джакузито му. Въпреки че първите спасители са били повикани за спиране на сърдечната дейност, токсикологичният доклад от Службата на съдебния лекар на окръг Лос Анджелис по-късно разкрива, че актьорът е починал от „острия ефект на кетамин“. Сега следователите се опитват

да разгадаят откъде Пери се е сдобил с кетамин

и как толкова голямо количество от него е попаднало в организма му.

Преди свръхдозата Пери е бил подложен на терапия с кетамин за лечение на депресия и тревожност. Токсикологичният доклад продължава: „При високите нива на кетамин, открити в кръвните проби след смъртта му, основните смъртоносни ефекти биха били както от сърдечно-съдовата свръхстимулация, така и от респираторната депресия“.

Смъртта на звездата от „Приятели“ шокира света. Много от колегите му публикуваха възпоменания в негова памет.

„Всички ние сме толкова съкрушени от загубата на Матю. Бяхме нещо повече от съотборници в актьорския състав. Ние сме едно семейство. Има какво да кажем, но точно сега ще отделим малко време, за да скърбим и да преработим тази неописуема загуба“, написаха в съвместно изявление след смъртта му членовете на актьорския му състав от „Приятели“.

В свое скорошно интервю актрисата Кортни Кокс изтъкна, че все още усеща присъствието на починалия актьор.

„Той наистина има огромно сърце, което очевидно се бори. Благодарна съм, че успях да работя толкова тясно с него толкова много години. Той ме посещава често“, коментира тя.

Актуално

Избрано за вас