Как да украсим стилно коледната елха у дома?

Как да украсим стилно коледната елха у дома?

Сподели

Създаването на вълнуваща и уютна атмосфера по време на празничния сезон често започва с изваждането на любимата коледна елха у дома. В статията тук, ние ще разгледаме креативни и вдъхновяващи идеи за украса на елхата, които могат да направят всяко пространство още по-магично. От класическия стил до модерните тенденции, ще предоставим съвети и трикове, които да помогнат на всеки да придаде на своята елха индивидуален и незабравим блясък. Вплетете семейни традиции, елементи от природата и лични акценти, за да създадете елха, която не само е красива, но и отразява уникалността на вашия стил и вълнение за празниците.

1. СУШЕНИ ЦИТРУСОВИ ПЛОДОВЕ

Сушените цитрусови плодове изглеждат и ухаят невероятно. Можете да си купите дехидратирани портокали и лимони от много магазини или да си ги приготвите сами.

За да направите това, нарежете плодовете на тънки филийки, поставете ги върху решетка и ги загрейте във фурната, докато се изсушат. Завържете около тях панделка и ги окачете като ароматни украшения без пластмаса.

2. ДЕКОРАЦИИ СЪС СНИМКИ

Добавете личен щрих към коледното дърво със семейни снимки, закачени на клоните.

Използвайте актуални снимки или пък разпечатайте стари, които отбелязват минали семейни събития, или пък добавете любими хора, които вече не са сред вас. Можете да създадете полароид или да залепите снимките върху празнична хартия или картичка, за да направите перфектната рамка.

3. ПАНДЕЛКИ ИЛИ ПЕРА

Завържете панделки или пера към клоните, за да добавите мекота – както и да запълните всички пролуки на дървото.

Те могат да бъдат в празнични цветове, приглушени и спокойни или модерни и цветни – каквото съответства на общата ви тема. Помислете и за текстурата на панделките. Ако искате нещо луксозно, изберете кадифе или лъскав металик.

4. ЦВЕТЯ

Цветята не се поставят често на дървото, но те са прекрасно допълнение към него. Можете да се придържате към традицията с червени коледни звезди или да осъществите своя собствена идея с ярки изкуствени цветя, като ги допълните със сребро/злато.

5. НЕОБИЧАЙНИ ОРНАМЕНТИ

Внесете собствен стил в елхата, като добавите необичайни украшения върху нея.

В днешно време има толкова много възможности извън традиционната украса, така че ще има нещо, което да ви допадне. Виждали сме фламинго, чаши за кафе, реплики на вегански колбаси и бутилки от кетчуп – и това са само някои от тях. Те добавят изненадващ и забавен обрат към вашето дърво, правейки го наистина уникално.

Ако не можете да намерите точно това, което търсите – винаги можете да направите свое собствено. Соленото тесто е лесно и евтино за приготвяне, така че можете да изработите свой собствен дизайн.

Тук можете да разгледате най-вълшебните коледни базари в Европа.

Актуално

Избрано за вас