Смъртта на Лиъм Пейн не е била насилствена, откриха „розов кокаин“ в кръвта му

Снимка: PA

Смъртта на Лиъм Пейн не е била насилствена, откриха „розов кокаин“ в кръвта му

Снимка: PA
Сподели

Бившият певец от One Direction Лиъм Пейн е имал в организма си множество наркотици, включително крек кокаин и метамфетамин, към момента на фаталното падане от балкон на хотел в Аржентина. Това твърдят анонимни източници на няколко американски издания, които са се запознали с първоначалните токсикологични доклади.

Британският певец загина миналата седмица на 31-годишна възраст, след като падна от третия етаж на хотелска стая в Буенос Айрес.

ABC News и TMZ съобщават, че

при частичната аутопсия е открит „коктейл“ от наркотици, наречен „розов кокаин“.

Tой съдържа метамфетамин, кетамин и MDMA, както и крек кокаин и бензодиазепин.

Окончателните резултати от токсикологията ще бъдат оповестени едва след няколко седмици.

Прокуратурата на Аржентина се е заела с разследването по случая. Tова е обичайна практика, когато става дума за внезапна или неочаквана смърт.

Аутопсията на Пейн заключи, че травматичните наранявания, причинили смъртта му, съответстват на падането му от прозореца на хотела на три етажа.

Затова и прокурорите изключват възможността някой друг да е замесен.

Аржентинските следователи са намерили в хотелската му стая разхвърляни по пода счупени предмети и следи от наркотици и алкохол.

Полицията открила също така блистер с клоназепам – депресант на централната нервна система. Открити са и лекарства, продавани без рецепта, сред вещите на Пейн, пише „Булевард България“.

Това кара прокуратурата да предположи, че той е претърпял срив, предизвикан от злоупотреба с наркотични вещества, по време на смъртта си.

Според обвинението Пейн може да е паднал от балкона на хотелската си стая в състояние на „полусъзнание или пълно безсъзнание“.

Междувременно разследващите се опитват да разберат и кой е продал наркотиците на Лиъм Пейн. Полицията е взела показания от поне трима служители на хотела, както и от две жени, които са посетили хотелската стая на певеца няколко часа преди смъртта му.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас