Мастър шефове „плейтват“ таратор, качамак и крем карамел за Джони Деп и вампирите

Мастър шефове „плейтват“ таратор, качамак и крем карамел за Джони Деп и вампирите

Сподели

Първият концерт на супергрупата Hollywood Vampires е във вихъра си тази вечер в столичната зала „Арена София“. И докато Джони Деп, Алис Купър, Джо Пери и Тони Хенриксен забиват на сцената един от най-добре правените някога кавъри на „Heroes“ на Дейвид Боуи, в кухнята нещо се готви.

„Вампирите“ кацнаха ден преди шоуто в София и веднага бяха посрещнати от верни фенове на ВИП-а на летището, а днес новото жури от топ кулинари запали котлоните, за да да приготви менюто на четиримата рокаджии.

Както Джо Пери спомена в интервю пред Петя Дикова, излъчено ден по-рано, от предишното си идване в България, той все още помни добрата ни кухня. Затова и звездите избират от новото жури на кулинарното предване „MasterChef 8“ в лицето на шеф Илиан Кустев и шефът на шефовете Явор Сарафов, да ги изненадат със своя версия на

таратор, качамак с крема сирене, руло от телешки език с бекон в масло и крем карамел.
Фотокредит: bTV

Двама от топ-кулинарите в шоуто трябва да се съобразят с предпочитанията на звездните музиканти. Те обичат да експериментират с храната и да пробват ястия от държавите, които посещават.

Сред изискванията, с които шеф Кустев и ресторантьора Явор Сарафов трябва да се съобразят е да не се използват червена чушка и портокали заради алергиите на някои от артистите. Розовият джин, пък, е предпочитаната напитка на Джони Деп.

„Ястията, които сме подбрали са типични за България, за да могат те да усетят нашия, българския вкус. По този начин не само изпълняваме тяхното желание да се докоснат до местната кухня, но се надяваме, че ще я запомнят и ще й се насладят“.

Това споделят двамата членове на журито на MasterChef България като обещават

на пръв поглед простите ястия да бъдат представени в съвсем нов прочит.
Таратор с модерен завършек
Арт версия на качамак и крема сирене
Апетитният телешки език
Класика в жанра! Крем карамел, след който всеки ще поиска още един!

Четете още:

Джони Деп вече е в София: Изпуснах пубертета заради музиката

Джин за Джони, кафе за Пери и чай за Купър. Ето какви са изискванията на „холивудските вампири“ за престоя им в София

Актуално

Избрано за вас