Тайните на Моника Белучи за непреходна красота

Снимка: Harper's Bazaar

Тайните на Моника Белучи за непреходна красота

Снимка: Harper's Bazaar
Сподели

Всеки знае, че да питаш една дама за годините ѝ е проява на лоши маниери. Това обаче не важи за нея. Моника Белучи е от жените в Холивуд, които години наред впечатляват със своята непреходна красота. Това почти  кара феновете да забравят датата 30 септември 1964г., когато в Италия се ражда любимата ни модна икона. В такива случаи – безкомпромисно може да заявим, че италианката остарява като величествена катедрала. Белучи не се състезава с времето, за нея то  е верен съмишленик в кариерата и в живота. Тя не ражда децата си до 40-годишна възраст.  Кариерата ѝ  в киното също процъфтява в едни по- зрели за нея години.

Снимка: Warner Bros.

Последната и роля е в хитовия филм на Тим Бъртън “ Бийтълджус, Бийтълджус“, където тя играе фатална дама, която търси отмъщение. Там блести в стилна черна булчинска рокля и загадъчен зомби грим.

От Her Beauty обобщават някои вечни трика за красота, които актрисата стриктно следва, за да поддържа характерната си визия.

Тя не спи с грим
Снимка: Getty images

Без значение колко грим носи през деня, Моника има много стриктна ежедневна рутина – никога да не заспива с грима от деня. Преди лягане тя винаги премахва грима си и почиства добре лицето си. Това позволява на кожата ѝ да диша и да се възстановява пълноценно, докато спи.

Хидратацията е важна

Това може да ви се стори безсмислено, но е изненадващо колко много от нас са основно дехидратирани, без дори да го осъзнават. Едно от правилата, които италианската актриса спазва, е да пие много вода, което със сигурност допринася за младежката ѝ, жизнена кожа.

Тя е спокойна за промените в теглото

Докато някои са обсебени от промените в теглото си, Моника Белучи очевидно не се притеснява прекалено от няколко излишни килограма. Източници дори твърдят, че тя не брои приетите калории. Ако все пак качи малко излишни килограми, тя е склонна да избира черни тоалети, които да не подчертават това.

Снимка: Getty images
Тя е постоянно активна, независимо колко лека е тренировката

Източници твърдят, че Моника Белучи участва в спортни занимания от време на време, но винаги се грижи да е активна и да поддържа тялото си в движение. Тя препоръчва дейности като плуване и йога, които са чудесни упражнения за ума и тялото и не изискват упражняване на прекомерна сила върху тялото.

Тя не се притеснява за храната

За да има такава страхотна фигура, човек би си помислил, че Белучи е изключително стриктна по отношение на диетата си. Но всъщност тя е много спокойна по отношение на това, с което се храни. Една от любимите ѝ храни е италианската кухня. Ако смята, че трябва да намали теглото си или да свали няколко килограма, тя просо контролира размера на порциите си по време на хранене.

Снимка: monicabellucci.net
Тя започва деня си със студен душ

Твърди се, че Моника не вярва в използването на пластична хирургия, така че младежкият ѝ вид е напълно естествен. Една от тайните на естествената ѝ красота е вземането на студени душове. Студената вода помага на кожата ѝ да се поддържа стегната и стимулира еластичността ѝ. Смята се, че студените душове помагат и за укрепване на имунната система – още един аспект, с който може би увеличава привидно безкрайната си жизненост.

Тя е много внимателна по отношение на прическата си

Една от причините, поради които косата на Моника Белучи все още е толкова буйна и блестяща, е, че тя никога не я излага на термична обработка. Не използва преси за изправяне и дори оставя косата си да изсъхне на въздух, вместо да използва сешоар. Освен това – тя мие косата си не повече от два пъти седмично, като запазва част от естествените масла на скалпа си. Използва и зехтин за овлажняване.

Снимка: Grazia
Тя полага големи грижи за устните си

Моника Белучи е известна с плътните си и чувствени устни. Тя смята, че те са много важни и че „с тяхна помощ се говори, яде и целува“. Тя постоянно ги овлажнява , за да ги предпази от изсушаване.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас