Звездата на славата на Доктор Дре събра Снуп Дог, Фифти сент и Еминем

Снимка: Getty Images

Звездата на славата на Доктор Дре събра Снуп Дог, Фифти сент и Еминем

Снимка: Getty Images
Сподели

Легендата на хип-хопа Доктор Дре получи звезда на холивудската Алея на славата, съобщи „Билборд“. Звездата на прочутия рапър, актьор, продуцент и

носител на девет награди „Грами“

е 2775-ата на прочутата алея в Холивуд. На церемонията по откриването ѝ присъстваха други величия на хип-хопа като Снуп Дог, Фифти сент и Еминем.

Любопитен факт е, че звездата на Доктор Дре се намира в непосредствена близост до тази на дългогодишния му приятел Снуп Дог.

„Израствайки в Комптън, никога не съм си представял, че един ден ще бъда представен тук, сред някои от моите герои от детството“, каза Доктор Дре в речта си.

Снимка: Getty Images

„Имах късмета да си изкарвам прехраната, правейки точно това, което обичам. По време на кариерата си имах привилегията да откривам и развивам нови таланти, както и да разширявам границите на хип-хопа както по отношение на съдържанието, така и на същността“, продължи рапърът.

„Ще бъда тук завинаги“,

каза 59-годишният Доктор Дре, завършвайки речта си.

Суперпродуцентът прави пробива си като съосновател на основополагащата рап група N.W.A.

През 1992 г. той издава дебютния си албум The Chronic,

който достига до третото място в класацията Билборд 200, припомня БТА.

Снимка: Getty Images

Доктор Дре напуска N.W.A. и започва да създава емблематични парчета за Дет Роу Рекърдс (Death Row Records) съвместно с рап легенди като Снуп Дог, Тупак и много други. Сред заслугите му е и откриването на Еминем и Фифти сент.

„Приносът на Доктор Дре към музикалната индустрия е неоспорим.

Той е оставил незаличима следа в популярната култура.

Като продуцент, рапър и предприемач Доктор Дре непрекъснато разширява границите и поставя нови стандарти за съвършенство. С голяма гордост почитаме неговата невероятна кариера и изключително влияние, като му присъждаме звезда на Алеята на славата“, каза по-рано продуцентката на церемониите Ана Мартинес.

Актуално

Избрано за вас