Георги Господинов гостува на книжния фестивал „С книга на плажа“ в Бургас

Георги Господинов гостува на книжния фестивал „С книга на плажа“ в Бургас

Сподели

Писателят Георги Господинов, носител на най-престижната литературна награда „Букър“ за 2023 г. гостува на Летния книжен фестивал „С книга на плажа“. Той се провежда от 9 до 13 август в Бургас. Срещата с четящата публика край морето е днес – 11 август 2023,  от 19 ч. Тя ще се проведе на откритата сцена пред Експозиционен център ФЛОРА в Морската градина на Бургас.

„Щастливи сме, че ще се случи тази среща. Истинско събитие е книгата „Времеубежище“, както и възможността за среща с автора. Ще има възможност за автографи, задаване на въпроси и дискусия. Надяваме се на една жива, отворена среща, в която да има взаимодействие между читатели и автор“, споделя управителят на експозиционния център Мирослава Аргирова.

Вълнуващи срещи на читатели и автори, както и представяне на най-новите книжни заглавия предстоят и в следващите няколко дни. Посетителите ще могат да се насладят на море от книги и красиво подредени по щандовете на български издателства.

Във фестивала „С книга на плажа“ участват общо 23 издателства. В него са включени книги на българска и преводна литература, световна класика, романи, както и богато разнообразие от детска литература. Срещите с автори и преводачи са част от съпътстващата програма на фестивала, който се провежда по инициатива на Община Бургас, Регионалната библиотека „Пейо К. Яворов“ и Експозиционен център ФЛОРА.

Актуално

Избрано за вас