„Сигнал“, „Б.Т.Р.“ и „Формацията“ ще отбележат своите годишнини на „Аполония“

„Сигнал“, „Б.Т.Р.“ и „Формацията“ ще отбележат своите годишнини на „Аполония“

Сподели

Групите „Сигнал“, „Б.Т.Р.“ и „Формацията“ ще отбележат годишнините си с концерти в рамките на 39-ото издание на Празниците на изкуствата „Аполония“. То ще се проведе в периода 28 август – 5 септември в Созопол, съобщават организаторите.

Трите популярни български рок формации ще излязат пред публиката в амфитеатъра на стария град, предава БТА. Първият концерт в програмата е на „Сигнал“ и ще се проведе на 31 август.

Той е по повод 45-годишнината на групата

и в него музикантите ще изпълнят някои от хитовете си, сред които са „Да те жадувам“, „Липсваш ми“ и „Може би“.

Б.Т.Р.

„Б.Т.Р.“ ще отбележи 30 години на сцената на 4 септември. Ден по-късно публиката ще може да се наслади и на изпълненията на супергрупата „Фондацията“, която празнува 10-годишнина от основаването си. Те ще изпълнят популярните песни „Две следи“, „Клетва“, „20 век“.

Музикалната програма на празниците на изкуствата ще предложи на публиката още срещи с Михаела Маринова и Мария Илиева. На сцената ще видим още джаз триото на Васил Спасов, джаз бенда на Вили Стоянов, българския танго оркестър Orquesta Tipica Libertango и фолклорния танцов театър „Найден Киров“.

Почитателите на класическата музика могат да избират между изпълнения на Пламена Мангова, Александър Сомов, Албена Данаилова и други.

Тазгодишното издание на „Аполония“ включва

разнообразни събития от сферата на театъра, литературата, киното и изобразителното изкуство
Георги Господинов

Акцент в тях е срещата с писателя и носител на международната награда „Букър“ за 2023 г. Георги Господинов, както и с Нобеловия лауреат за литература Светлана Алексиевич.

В театралния афиш са включени постановки на Народен театър „Иван Вазов“ и Сатиричен театър „Алеко Константинов“, Драматичен театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград, Драматичен театър – Пловдив и други.

Ще има и филмови прожекции в лятното кино. Сред предвидените заглавия са „Шекспир като улично куче“ с режисьор Валери Йорданов, „Анна“ на Боримир Илков и „Добрият шофьор“ на Тонислав Христов.

Актуално

Избрано за вас