5 детски филма, хит този сезон в стрийминг платформите

5 детски филма, хит този сезон в стрийминг платформите

Сподели

И детското кино вече не е това, което беше. „Ню Йорк Таймс“ направи селекция на пет детски филма, които са хит този сезон в стрийминг платформите. Листата включва от черупка, която се бори със самотата си, до приключения от архивите на повелителя на Мъпетите Джин Хенсън и крокодил, танцуващ с Хавиер Бардем.

Ето кои са най-популярните в момента филмчета:

„Марсел черупката с обувки“, Amazon Prime

Твърде вероятно е да не сте сред тези, които са чували за Марсел. Сега обаче е моментът да ви кажем, че звездата му изгря в YouTube преди 12 години, като оттогава насам натрупа милиони фенове. Така че, ако искате децата ви да са „в тренда“, замислете се да им пуснете лентата. А може и да се окаже, че за разлика от вас, те знаят кой е Марсел. Главният герой в този филм е черупка, която носи розови обувки, има си телена топка, наречена Алън и е самотен. Живее във взет от Airbnb апартамент с италианската си баба-черупка, Нана Кони (озвучена от Изабела Роселини).

Номиниран за Оскар детски филм, като в озвучаването му участва още Джени Слейт – съсценарист и глас на Марсел.

Какъв е сюжетът? Марсел и баба му се озовават в апартамента, след като двойка мъж и жена се разделят с крясъци и напускат дома. Филмчето е за тъгата, самотата и важността на връзката, така че може и да е трудна за преглъщане хапка за децата, но си струва, твърдят от „Ню Йорк Таймс“.

Джим Хенсън и неговия Turkey Hollow, Дисни +

Базиран на забравен сценарий, написан от повелителя на Мъпетите Джим Хенсън и Джери Джул през 1968, друг детски филм – Turkey Hollow е резижиран от Кърк Тачър. Носител на Еми и дългогодишен продуцент на кукленото шоу, с което израстнаха няколко поколения деца. Историята е за прясно разведен баща (Джей Харингтън), който взема децата си – Тим и Ани, да изкарат Деня на благодарността във фермата на леля му. Хлапетата, разбира се, се оказват доста изнервени от липсата на интернет във фермата. Затова отиват в гората, където откриват следи от гигантско чудовище. Започват да го преследват с помощта на няколко кукли. Филмът е идеален за вече проходили, но все още правещи първите си крачки деца.

Закръглени приключения (оригинално заглавие Extinct), Netflix

Четвъртата част от култовата поредица „Хотел Трансилвания“ започва със 150-ата годишнина на хотела и пенсионирането на Драк, който обаче не приема леко промяната. И решава, че няма да остави хотела на дъщеря си Мавис (озвучена от Селена Гомес), защото това би означавало да го остави и на зет си – скейтъра Джони ( Анди Самбърг). В опит да се сближи с тъст си и да му стане по-приятен Джони увещава Ван Хелзинг да го превърне в приличащо на дракон същество. Вместо това обаче, погрешка, той го превръща в плешив човек с шкембе. Налага се Драк и Джони да заминат за Южна Америка в търсене на скрит в пещера кристал, който да оправи кашата и да върне нормалния облик на зетя. Именно по време на търсенето и двамата се сближават. Филмчето вероятно ще вдъхнови децата ви, а може и не, но при всички случаи ще им хареса.

„Лил, Лил, Крокодил“, Нетфликс

Носителят на Оскар Хавиер Бардем, танцуващ и пеещ с анимационен крокодил? Затегнете коланите, това филмче ще ви отвее. Макар категорично да не е най-добрата роля на великолепния Бардем, той определено кара зрителите да си помечтаят за още една-две такива колаборации. Но децата дори не ги засяга това. Тях ще ги грабне пеещият крокодил.

Лентата разказва историята на момче, наречено Джош, което се мести в Ню Йорк заедно с родителите си. Там открива голям крокодил – отрочето на компютърната анимация Лил, на тавана на новия си дом. Лил помага на Джош да преодолее страховете от преместването си. Доста използвано клише в много детски филми, но пък евъгрийн.

 

Актуално

Избрано за вас