„Чалга“ – кино история за приятелството, заснета с телефон

„Чалга“ – кино история за приятелството, заснета с телефон

Сподели

Кино история за приятелството, заснета с телефон – това е филмът „Чалга“ на Мариан Вълев. Лентата се появява четири години след режисьорският му дебют „Лошо момиче“. „Това е история за приятелството между две момичета на фона на съвременното културно общество в България, което ние наричаме „Чалга“, сподели пред камерата на bTV актьорът преди премиерата в столичен мол.

Това, което сме се опитали да направим с моя екип, е

да разкажем тази нежна и смирена история 

на фона на обърканите мечти, на изгубените млади хора в България.“

В каста влизат имена като Димитър Рачков, Любо Нейков, Николай Сотиров, Виктор Калев, певицата Лора Караджова и моделът с доказан актьорски потенциал Диляна Попова. Главните роли са поверени на младите дарования на киното Елеонора Иванова и Цветелина Стоянова.

Мариан Вълев, който

публиката обикна като безпардонно набожният мафиот Куката

в „Под прикритие“, бе образцов домакин на вечерта. Той лично се погрижи за разпределението на гостите по места преди прожекцията. Отдели време за снимки с всички желаещи и благодари сърдечно за всеки, отделил от времето и средствата си в подкрепа на филма.

„Никога няма да мога да видя този филм. Ще го гледам винаги от перспективата на човека, написал сценария, заел се с режисурата и организирал снимките“, разказва Вълев за тийнейджърската драма. „Чалга“ не е тежък социален филм, той е забавен. Срещайки се с тези хора,

останали без духовен избор благодарение на много причини, които аз наричам чалга…

Като липса на образование, изкривени морални ценности, фалшиви медии, натрапващи им избори. Изпитвам огромно съчувствие към тези деца. Мисля, че всички млади хора, на чиито език имам смелостта да говоря, ще оценят филма.“

Сред гостите на събитието  бяха актьорите Александър Сано, Ники Илиев, Веселин Плачков и Робин Кафалиев, „Златните момичета“, Тита и Теди Александрова.

 

Фотокредит: Facebook страница на филма „Чалга“

Актуално

Избрано за вас