„Фондацията“ кани на „Симфонично пътешествие“ във Велико Търново

„Фондацията“ кани на „Симфонично пътешествие“ във Велико Търново

Сподели

Броени дни след Великден „Фондацията“ се съюзява на сцена с оркестъра на Великотърновския театър за „Симфонично пътешествие“. Датата е 19 април, а мястото на срещата е Музикално-драматичния театър “Константин Кисимов“.

Кирил Маричков, Иван Лечев, Дони, Славчо Николов и Венко Поромански

за пръв път ще свирят фрагменти от класически произведения и мюзикъли

под диригентската палка на маестро Георги Патриков. В програмата ще се включат солистите на театъра Теодора Петрова и Миряна Калушкова.

В сетлиста на супер групата ще влязаткомпозиции на Бах, Дженкинс Паладио, Джери Бок, Лео Делиб, Григ, Манчини и други. Китаристът

Иван Лечев ще излезе на сцената като цигулар,

за да изпълни Концерт за цигулка в ми мажор на Бах под съпровода на оркестъра на Музикално-драматичния театър. Дони ще пее италиански канцонети в дует със солистката на театъра Теодора Петрова, а Славчо Николов и Венко Поромански ще се изявят като музиканти в оркестъра.

Във втората част на концерта ще звучат любими песни на „Щурците“, ФСБ, Б.Т.Р., Дони

и други емблематични български формации. Разбира се, златните хитове ще са в оркестрация за рок група и симфоничен бенд. Тя е подготвена от Кирил Маричков, специално за проекта „Симфонично пътешествие“.

До края на април концертът „Симфонично пътешествие“ ще гостува в Габрово, Разград, Благоевград и Кюстендил.

На 26 април „Фондацията“ ще представи на феновете си шеметно шоу с концерта си „10 години около света“. Любо Киров, Момчил Колев, Константин Цеков, Валди Тотев и Наско от Б.Т.Р. са само част от специалните гости, които домакините Дони, Кирил Маричков, Иван Лечев, Славчо Николов и Венко Поромански ще посрещнат на сцената.

Актуално

Избрано за вас