Хари Стайлс – от малката пекарна в Англия до световната сцена

Снимка: euphoriazine.com

Хари Стайлс – от малката пекарна в Англия до световната сцена

Снимка: euphoriazine.com
Сподели

Хари Стайлс покори милиони момичешки сърца по света с участието си в групата One Direction. Вероятно много от вас биха си помислили, че няма какво повече да научат за артиста, имайки предвид, че светлината на прожекторите продължава да бъде насочена постоянно към него вече над десетилетие. Уверяваме ви, че в действителност не е така. В чест на 30-годишния му юбилей ви представяме няколко интересни факта за звездата.

Като тийнейджър работи в  пекарна.

Когато е на 14 години, Стайлс започва да печели по 6 паунда на час, работейки в пекарната Холмс Чапъл. През 2013 г. бившият му шеф Саймън Уейкфийлд споделя пред The Mirror:Хари беше най-любезният служител, който някога сме имали“. Стайлс се връща в пекарната години по-късно, за да снима части от филма на One Direction от 2013 г. „Това сме ние“.

Снимка: dailyrecord.co.uk
Участвал в поп-пънк група на име White Eskimo.

Дълго преди да се появи в One Direction Хари Стайлс е бил в поп-пънк група, наречена White Eskimo. Той се присъединява към нея в гимназията. Заедно те участват в различни шоу програми за таланти, свирят и по сватби. Въпреки че неговият колега от групата Уил Суини подкрепя Стайлс да се яви на прослушване за „X Factor“ по ITV, той не осъзнава какво ще последва от това.

„Просто си мислех, че това ще бъде опит. Никога не съм мислил, че той ще напусне“, казва той пред Manchester Evening News през 2013 г.

Участвал е в един от епизодите на „iCarly“.

През 2012 г. музикантът и колегите му от групата One Direction гостуват в предаването на Nickelodeon „iCarly“ в епизод, наречен „iGo One Direction“. Стайлс играе себе си и се преструва на болен, за да привлече повече внимание от Карли. По-късно в епизода групата изпълнява хита „What Makes You Beautiful“.

Той е писал песни и за други популярни изпълнители, включително за Ариана Гранде.

Стайлс е съавтор на „Just a Little Bit of Your Heart“, написана специално за Ариана Гранде. През 2014 г. тя заяви пред MTV, че почти се е разплакала, когато е чула песента за първи път. Стайлс написва и романтичната балада „Someday“ заедно с Меган Трейнър. 

Снимка: Vogue
Влиза в историята на Vogue.

През 2020 г. Стайлс е представен на корицата на декемврийския брой на Vogue, което го превръща в първия мъж, появил се самостоятелно на корицата на американското списание. За снимките за корицата певецът облече светлосиня рокля, съчетана с черен блейзър – визия, напомняща за неговата отдаденост на модата. „Играта с дрехите носи толкова много радост“, казва той в материала за корицата си.

Той има над 40 татуировки, включително русалка на предмишницата си.

Kолекцията от татуировки на Стайлс вече е надхвърлила 40 броя. Сред забележителните татуировки са русалка на лявата му ръка, двойка лястовички на гърдите му и пеперуда на торса му.

 Той е запален читател

На корицата на Rolling Stone певецът споделя, че е прекарал 25-ия си рожден ден в четене в японско кафене, пише Business Insider.

„Четенето всъщност не беше моето нещо. Срещах се с някого, който ми даде няколко книги чувствах, че трябва да ги прочета, защото тя щеше да ме помисли за глупак, ако не ги прочета“. Стайлс добави, че „Норвежко дърво“ на Харуки Мураками е първата книга, която не може да остави и която е предизвикала интереса му към това хоби.

Снимка: MICHAEL BUCKNER/VARIETY VIA GETTY
Дарява косата си за направата на перуки за болни от рак

През 2016 г. Стайлс отрязва емблематичните си кичури за ролята си в „Дюнкерк“, а Self съобщи, че всъщност е дарил косата си на Little Princess Trust – благотворителна организация, която изработва перуки за деца, лекуващи се от рак.

Предложили са му да играе Ерик в „Малката русалка“ (2023 г.)

През април 2023 г. режисьорът на „Малката русалка“ Роб Маршал потвърждава пред Entertainment Weekly, че веднъж е разговарял със Стайлс за ролята на Ерик. По думите му певецът предпочел да завърши проектите, които вече е започнал, включващи превъплъщаването в по-мрачни персонажи. В крайна сметка Джона Хауър-Кинг изиграва Ерик във филма от 2023 г.

Актуално