Disney с дата за „Междузвездни войни“, отлага продълженията на „Аватар“

Disney с дата за „Междузвездни войни“, отлага продълженията на „Аватар“

Сподели

Във вторник Walt Disney Co (DIS.N) обяви, че новият филм от франчайза „Междузвездни войни“ ще излезе по кината през 2026 година. Излизането на следващите три части от поредицата „Аватар“ на Джеймс Камерън обаче се отлагат.

Студиото също така отложи планираните дати за „Thunderbolts“ и „Блейд“ – два от филмите на Marvel, които бяха засегнати от продължаващата стачка на холивудските сценаристи, съобщава „Ройтерс“.

Продуцентът на „Аватар“ Джон Ландау написа в Twitter, че създателите на филма се нуждаят от повече време, за да завършат третата, четвъртата и петата част от научнофантастичната поредица за света на Пандора.

Режисьорът Джеймс Камерън на световната премиера на „Аватар: Природата на водата“ в Лондон през декември 2022 г. REUTERS/Toby Melville

„Аватар 3“, чийто дебют първоначално беше планиран за декември 2024 г., сега ще излезе на екран през декември 2025 година. „Аватар 4“ е планиран за декември 2029 година, а „Аватар 5“ – за декември 2031 година.

„Всеки филм за „Аватар“ е вълнуващо, но епично начинание, което отнема време, за да достигне до нивото на качество, към което ние като режисьори се стремим и което публиката очаква. Екипът работи усилено и няма търпение да върне публиката на Пандора през декември 2025 г.“, пише Ландоу.

Епизод от „Междузвездни войни“ е планиран за декември 2026 година.

През април Lucasfilm („Лукасфилм“) обяви три нови филма от франчайза, като в един от тях феновете отново ще видят Дейзи Ридли в ролята на Рей.

Задават се три нови филма от сагата „Междузвездни войни“

„Блейд“ с Махершала Али в главната роля беше отложен с пет месеца за февруари 2025 г.

Филмът „Thunderbolts“, който преди това беше насрочен за юли 2024 г., беше преместен за декември 2024 г.

Продължението на „Дедпул“ с Райън Рейнолдс в главната роля, ще излезе по-рано от очакваното. Той ще достигне до кината през май 2024 г., а не през ноември.

Актуално

Избрано за вас