Летен театър с нулеви отпадъци посреща зрители в Лондон

2021 Green House Theatre

Летен театър с нулеви отпадъци посреща зрители в Лондон

2021 Green House Theatre
Сподели

Малък театър, направен от рециклирани материали, е обявен за първия британски театър с нулеви отпадъци. Целта е да покаже, че имаме колективна сила да се справим с климатичните промени. Сградата му е заобиколена от стъклените и стоманени кули на Лондонския финансов район, информира Nova News.

„Ние използваме силата на представлението и разказа, за да предизвикаме действия по отношение на проблема с климата сред всички хора, които искат да се включат“, казва артистичния директор Оли Савадж.

Театърът поставя пиеси в Лондон през летните месеци, когато вечерите са дълги и няма нужда от осветление.

Малката преносима конструкция е изградена от използван вече дървен материал.

„Всичко, което използваме, е имало живот преди нас. И след като приключим с него, работим много усилено, за да сме сигурни, че то ще продължи да се използва”, споделя Савадж.

Целевата аудитория на театъра е на възраст между 16 и 35 години и е много загрижена за околната среда. Но младите хора са песимистично настроени, че могат да направят нещо по въпроса. Той иска да им покаже, че устойчивото развитие може да бъде по-лесно и по-забавно, отколкото си мислят.

„Нашата цел е да помогнем на хората да се чувстват по-свързани с природата и помежду си“, каза Савадж.

Лора Кент е една от четирите актриси в спектакъла. Веднага след като разбира за съществуването на театъра, тя изявява желание да се присъедини към него. „Опитвам се да водя сравнително природосъобразен начин на живот. Но осъзнах, че не е толкова лесно , особено с ограничен бюджет. За новите театрални продуценти е наистина трудно. Затова бях толкова развълнувана, когато видях, че този театър съществува. Исках да науча начините, по които успяват да се справят и е много окуражаващо, защото това означава, че всеки може да го направи”, обясни Лора Кент.

Публиката е в кръг, седнала на дървени пейки, докато актьорският състав изнася пиесата с помощта на малко реквизит и без микрофони.

„Мисля, че това е наистина новаторска идея. Човек има усещането, че всичко е ръчно изработено и това добавя магия към мястото”, каза зрителят  Стивън Грейни.

Малкото театрално пространство ще бъде домакин на още 15 представления през летния сезон в Лондон.

 

Фотокредити: Architizer.com

Актуално

Избрано за вас